Pyynikin Trikoolle avattu Unity haluaa olla enemmän kuin hotelli


Tina Kaikkonen tekee osan työviikostaan Tampereella ja asuu tällöin Unity Tampereessa. Hän kuvaa sen sijaintia ainutlaatuiseksi ja tunnelmaa yhteisölliseksi.

Pyynikin Trikoon tehdaskiinteistöön viime toukokuussa avattu Unity Tampere tarjoaa majoituspalveluja uudella konseptilla. Historiallisiin puitteisiin rakennetut studiot sopivat sekä hotelliyöpyjille että pitkäaikaismajoitukseen.

– Toimimme hotellina, mutta kaikki studiomme on kalustettu ja varusteltu siten, että niissä voi asua viikkoja tai kuukausia. Studiot sopivat esimerkiksi työprojektin takia väliaikaista asuntoa tarvitseville tai vaikkapa kodin putkiremontin alta muuttaville. Asukkaat voivat halutessaan antaa arkiset asiat meidän hoidettavaksemme hotellityyliin, Unity Living Suomen toimitusjohtaja Tina Kaikkonen kertoo.

Pohjoismaisen Unity-ketjun taustalla on kansainvälinen sijoitusyhtiö Aberdeen. Unity Living -majoituskonseptin mukaisia kohteita on myös Ruotsissa ja Tanskassa. Konsepti tuotiin Suomessa ensimmäiseksi Tampereelle ja toinen Unity avattiin Helsingin Jätkäsaaressa viime elokuussa.

– Unityja on tulossa Pohjoismaihin yhteensä seitsemän. Niiden toimintakonseptit voivat myös vaihdella. Esimerkiksi Tukholmassa yksi Unityista on tarkoitettu pelkästään opiskelija-asumiselle.

Trikoon alueen uusi elämä

Sijoitusyhtiö Aberdeen osti Pyynikin Trikoon kiinteistöt työeläkevakuutusyhtiö Varmalta vuonna 2018. Rapistuneet rakennukset on nyt remontoitu perusteellisesti. Niihin on rakennettu 148 erikokoista studiota sekä juhla-, kokous- ja saunatiloja, joita vuokrataan myös yritys- ja muille asiakkaille.

Tarjonta täydentyy vielä tänä syksynä avattavilla co-working-tiloilla.

– Myös co-working-konseptimme on erilainen kuin muilla. Yleensä yrityksille osoitetaan toimistohotellista oma alue, jonka lisäksi se voi käyttää kaikille yhteisiä tiloja. Meidän co-working-tilamme on avotoimisto, joka sisältää 77 ergonomista työpistettä sekä äänieristettyjä työtiloja. Paikalla on koordinaattori, matchmaker, joka esittelee osaajia toisilleen. Konseptimme sopii erityisesti yksin työskenteleville.

Tina Kaikkonen kutsuu Pyynikin Unitya yhteisölliseksi kyläksi, jossa asukkaalla on käytössään myös ruokakaupan, kuntosalin sekä panimoravintolan ja kahvilan palvelut.

– Olemme keskus, jossa voi asua, työskennellä, viettää vapaa-aikaa ja harrastaa huikeissa maisemissa Pyhäjärven ja Pyynikinharjun välissä.

Sisustukset kestävät aikaa

Studioiden koko vaihtelee parista kymmenestä neliöstä yli 60 neliömetrin terassilliseen majoitustilaan. Kaikissa studioissa oma työskentelynurkkaus tai työpöytä, täydellinen keittiövarustus ruokailuvälineineen ja kylpyhuoneissa kuivaava pesukone.

Studiot ja yleiset tilat on sisustettu yhteistyössä maailmankuulun brittisuunnittelijan Tom Dixonin suunnittelutoimiston kanssa. Sisustus on rouheaa ja pelkistettyä ja värimaailmaltaan luonnonläheistä.

– Monikäyttöisyys, ajattomuus, luonnonmateriaalit, Tina Kaikkonen luettelee suunnittelun lähtökohtia.

– Unityissa käytetään pohjoismaisia ja kunkin paikkakunnan omia materiaaleja ja tuotteita. Esimerkiksi Pyynikillä loungen pöydät ovat Tampereen graniittia. Äänentoistolaitteet ovat suomalaisen Genelecin, ja sisutuksessa on käytetty myös suositun tanskalaisbrändin Hayn tuotteita.

– Osa kalusteista ja sisutusratkaisuista on suunniteltu ja valmistettu ainoastaan Unitylle. Ajatteluumme ei kuulu hotellisisustusten vaihtaminen määräajoin vain vaihtamisen ilosta. Ne on suunniteltu kestämään aikaa.


Studiot ja yleiset tilat on sisustettu yhteistyössä maailmankuulun brittisuunnittelijan Tom Dixonin suunnittelutoimiston kanssa. Kuva Unity Tampere.

Pitkäaikaismajoitus tasoittaa kysyntää

Unity Tampereen alku on ollut lupaava.

– Kohteen avaaminen Tampereelle oli selvää, sillä täällä on kaikkea: bisnestä, kulttuuria, opiskelua ja tapahtumia. Tapahtumat ja konsertit näkyvät meillä hyvin, ja syksyllä on ollut hyvää pöhinää muun muassa NHL-pelien ansiosta. Tammi-helmikuu on hotellibisneksessä tyypillisesti hiljaisempaa, mutta uskomme, että pitkäaikaismajoituksella tasoitetaan kysynnän vaihtelua.

– Meillä ei ole Tampereella suoranaista kilpailijaa, joten olemme joutuneet jonkin verran selittämään konseptiamme ja avaamaan tarjonnan monipuolisuutta. Helsinki ottaa vastaan ulkomaisia projektityöntekijöitä toistaiseksi muuta maata enemmän ja pitkäaikaismajoitukselle on selkeä tarve. Uskomme, että suunta on sama Tampereella.

Teksti Päivi Eskelinen

 

Scroll to Top