Match made in heaven


Toimitusjohtaja Katja Piiksi, Tampereen Sarka Oy.

Tiedätkö sen tunteen, kun huomaat, että tämä homma toimii?

Sen hetken, kun aivoissasi välähtää, että tämä on juuri se oikea, jota olen hakenut. Palanen, joka on puuttunut. Tämän oivalluksen voi saada niin ihmissuhteessa kuin organisaatioiden välisissä suhteissakin. Molemmissa tapauksissa on silti kysymys yhteisestä kemiasta, joka jollakin mystisellä tavalla toimii asioiden hyväksi.

Koin tällaisen oivalluksen loppukeväästä. Sain kutsun ELY-keskuksen järjestämään Verkostokiihdyttämöön: sen tarkoituksena oli muodostaa verkostoja, jotka pystyvät kehittämään uusia innovaatioita vaikeassa työmarkkina-asemassa olevien asiakkaiden palveluihin.

Sattumalla on aina sijansa, ja päädyin saman pöydän ääreen BearIt:n, Valmennuskeskus Publicin, Omapaja valmennuksen, Tampereen seudun työllistämisyhdistys Etapin, Pirkanmaan Kierrätys ja Työtoiminnan ja Nokian Tahti Aseman edustajien kanssa. Yhteistyömme lähti niin hienosti liikkeelle, että pystyimme jo alkusyksystä konsortiona osallistumaan ELY-keskuksen tarjouskilpailuun TE-pilotista. Pääsimme kovatasoisessa tarjouskilpailussa aivan kalkkiviivoille, mutta loppujen lopuksi toinen konsortio vei kilpailun tällä kertaa.

Voisi luulla, että tässä vaiheessa olisimme kauniisti kumartaneet toisillemme ja lähteneet eri suuntiin. Näin ei käynyt. Jokainen konsortiostamme oli vahvasti sitoutunut yhteistyöhön ja erityisesti sen toimivaan tapaan tehdä töitä yhteisten tavoitteiden hyväksi. Syntyi Kaikki peliin! -verkosto.

Verkoston kokoonpano on varsin herkullinen, sillä se yhdistää ohjelmistoyritys BearIT:n digiosaamisen perinteisempään työllisyydenhoidon valmennusosaamiseen. Verkostossa edustamani Tampereen Sarka on Tampereen kaupungin omistama sosiaalinen ja yhteiskunnallinen yritys. Valmennuskeskus Public ja Omapaja valmennus ovat pitkänlinjan valtakunnallisia valmennustaloja. Tampereen seudun työllistämisyhdistys Etappi, Pirkanmaan Kierrätys ja Työtoiminta ja Nokian Tahti Asema ovat työllisyydenhoitoon keskittyviä yhdistyksiä.

Muutetaan työllistämisen ja työelämään paluun tapoja

Yhtenä keskeisenä tausta-ajatuksena verkoston työskentelyssä on tuoda digitaalisuuden hyödyt avuksi työllistymiseen ja sujuvoittaa työllisyyspalveluiden prosesseja.

Verkostomme kokemuksen, monipuolisen osaamisen ja aidosti toimivan yhteistyön avulla pystymme kehittämään uudenlaisia ratkaisuja työllisyyskenttään ja reagoimaan nopeasti erilaisiin työmarkkinoiden tarpeisiin. Lisäksi haluamme tuoda esiin vastuullisuuden työelämässä omalla esimerkillämme. Ketään ei jätetä -teema on kaiken kantava punainen lanka tekemisessämme.

BearIt on palkittu vuonna 2017 Pirkanmaan vastuullisena työnantajana. Tänä vuonna Tampereen Sarka ja Pirkanmaan Kierrätys ja Työtoiminta ovat ehdolla vuoden vastuulliseksi työnantajaksi Pirkanmaalla.

Työelämä kaipaa muutosta monellakin tavalla. Tarkoituksemme on saada verkoston osaaminen ja yhteisesti rakennettu konseptimme työmarkkinoiden käyttöön.

Uskomme, että yhdessä pystymme muuttamaan tapoja työllistää ja päästä takaisin työelämään. Luulen, että tämä kokoonpanomme oli organisaatiotinderöinnin ”match made in heaven”.

Katja Piiksi
toimitusjohtaja
Tampereen Sarka Oy


Kaikki peliin! -verkosto koolla: A-J Halme (vas.), Nina Erholz, Katja Piiksi, Saija Haavisto, Marja Ottavainen, Tuija Hyyrynen, Teemu Karhu, Sari Tuomaala ja Anne Tervakari.

 

Scroll to Top