LYGGin lennot Tukholmaan alkavat, Air Baltic avaa uusia reittejä


Flymaasilla on sopimukset useiden lentoyhtiöiden kanssa. Reitti aloitetaan yleensä pienemmillä koneilla, mutta kun kysyntä kasvaa, myös konekokoa kasvatetaan. Pirkkalasta lennetään Tukholman Brommaan muun muassa Saab 340 -konetyypillä. Kuva Flymaas.

Yrityksille suunnitellut suorat lennot Tampere-Pirkkalasta Tukholmaan alkavat 14. elokuuta. Reitillä liikennöivä LYGG toimii uudenlaisen konseptin pohjalta ja käyttää lentoyhtiöiltä ja yksityisiltä vuokraamaansa kalustoa.

Lentoreitin avaa suomalainen startup-yhtiö Flymaas Oy, joka toimii brändinimellä LYGG.

Pirkkalasta lennetään Tukholman Brommaan. Reitti ja aikataulut on suunniteltu siten, että Tukholmassa voi tehdä täyden työpäivän ja palata illalla takaisin Tampereelle. Reitillä lennetään aluksi maanantaista perjantaihin siten, että Tampere-Pirkkalasta lähtö on noin kahdeksan aikaan ja paluu takaisin iltaseitsemältä.

Yhtiö käyttää bisnesterminaaleja, joten matkustajat välttyvät lentokenttien turvatarkastuksien viivytyksiltä ja ruuhkilta.

– Kentälle tarvitsee saapua 15 minuuttia ennen matkaa. Matka Tampereen keskustasta Tukholman keskustaan, Kuninkaankadulta ja kuninkaanlinnaan, kestää näin vain pari tuntia, kuvaavat Flymaasin perustajat, toimitusjohtaja Roope Kekäläinen ja talousjohtaja Jari-Jussi Viinikkala.

Ilmailualan Überiksi ja lentoliikenteen uudeksi matkustusalustaksi kutsuttu LYGG tarjoaa yrityksille sopimusmallia. Tehdessään yhtiön kanssa sopimuksen tarvitsemistaan lennoista yritykset varmistavat lentoyhteyden kohteiden välillä. Lentohinta määräytyy matkojen määrän mukaan kuukaudessa.

LYGG lentää jo sopimusmallin mukaisia lentoja reiteillä Helsinki-Örebro ja Helsinki-Tallinna.

– Pirkanmaalaiset yritykset ovat olleet hyvin kiinnostuneita palvelustamme. Suhteutamme konekoon täyttöasteen mukaiseksi kaikissa tilanteissa. Puolityhjillä, suurilla koneilla lentäminen voidaan unohtaa. Oikean kokoisella kalustolla liikennöinti säästää paitsi polttoainetta myös ympäristöä, Kekäläinen sanoo.

LYGG käyttää Tukholman-reitillä 8–33-paikkaisia koneita.

– Kysynnän perusteella uskomme konekoon kasvavan nopeasti samaan, millä reittiä lennettiin aikoinaan.

– Tampere on meille loistava esimerkki alueesta, jollaisia haemme. Täällä on elinvoimaa ja paljon yrityksiä. Nyt kun maailma muuttuu ja isot lentoyhtiöt fokusoivat kaukoliikenteeseen, ne harkitsevat tarkkaan syöttöliikenteen kenttänsä. Tavallaan tuemme myös isoja lentoyhtiöitä palvelemalla maakuntia kannattavasti, Kekäläinen sanoo.

Flymaas keräsi viimeisimmällä, kesäkuussa päättyneellä rahoituskierroksella 1,5 miljoonaa euroa. Mukaan lähti muun muassa suomalainen Superhero Capital. Yhtiö on kerännyt rahoitusta tähän mennessä 3,6 miljoonaa euroa ja valmistautuu skaalaamaan liiketoimintaansa. Se neuvottelee Keski- ja Pohjois-Eurooppaan suuntautuvien reittien avaamisesta. Yhtiö on aloittanut neuvottelut myös teknologiayhtiöiden kanssa, jotka kehittävät lentämisen CO2-pitoisuuksia pienentävää hybridikalustoa.

– Lentämisen haitoista puhutaan juuri nyt paljon. Ihmiset eivät lakkaa lentämästä, ja vaikka liikelentäminen vähenisikin, se on välttämätöntä. LYGG on tulevaisuuden yhtiö, joka haluaa esittää ratkaisuja, Jari-Jussi Viinikkala sanoo.

Lisätietoa LYGGin palvelusta ja hinnoittelutaulukko on julkaistu osoitteessa lygg.com.

Air Baltic lisää reittejä talveksi

Lentoyhtiö Air Baltic ilmoittaa lisäävänsä tulevan talvikauden lentoaikatauluun uuden reitin Tallinna–Tampere–Amsterdam. Uuden reitin ensimmäinen lento on 29. lokakuuta. Lennon kesto Tallinnasta Tampereelle on 45 minuuttia ja Tampereelta Amsterdamiin 2 tuntia ja 30 minuuttia.

Air Baltic aloittaa lokakuun lopussa myös ensimmäiset kotimaan lentonsa Suomessa Tampereelta Kittilään. Kittilään lennetään kahdesti viikossa perjantaisin ja sunnuntaisin.

Marraskuun alussa alkavat lennot kahdesti viikossa keskiviikkoisin ja lauantaisin Tampereelta Teneriffalle. Joulukuun alusta lähtien Air Baltic aloittaa lennot kerran viikossa toiseen Kanariansaarten kohteeseen Las Palmasiin.

Yhtiö lentää Tampereelta ympärivuotisesti lisäksi Riikaan, Kööpenhaminaan, Müncheniin ja Amsterdamiin.

Teksti Päivi Eskelinen

 

Scroll to Top