Lygg aloittaa lennot Tampereelta Tukholmaan


Tampere-Tukholma-reitti avataan 14. elokuuta. –Se ei jää vuoden ainoaksi avaukseksi. Uusia reittejä suunnitellaan koko ajan, sanovat Flymaasin toimitusjohtaja Roope Kekäläinen (vas.) ja talousjohtaja Jari-Jussi Viinikkala.

Ilmailualan Uberiksikin kutsuttu Lygg avaa suoran lentoreitin Tampereelta Tukholmaan. Yhtiö lupaa kuljettaa matkustajat Tampereen keskustasta Tukholman keskustaan kahdessa tunnissa.

Lentoreitin avaaja on suomalainen startup-yhtiö Flymaas Oy, joka toimii brändinimellä Lygg. Uusi reitti avataan 14. elokuuta. Reitti ja aikataulut on suunniteltu siten, että Tukholmassa voi tehdä täyden työpäivän ja palata illalla takaisin Tampereelle. Reitillä lennetään aluksi maanantaista perjantaihin siten, että Tampere-Pirkkalasta lähtö on noin kahdeksan aikaan ja paluu takaisin iltaseitsemältä.

Lygg lentää Tukholman Brommaan, mutta tulevaisuudessa lennot Arlandan kentälle ovat mahdollisia.

– Lygg käyttää reitillään 8–33-paikkaisia koneita. Koneen kokoa päivitetään tarpeiden mukaan. Liiketoimintamalli perustuukin optimointiin, joten puolityhjillä, suurilla koneilla lentäminen voidaan unohtaa. Oikean kokoisella kalustolla liikennöinti säästää paitsi polttoainetta myös ympäristöä, Lyggin toimitusjohtaja Roope Kekäläinen sanoo.

– Nyt kun reitti on auki, voimme helposti lisätä vuoroja tai koneen kapasiteettia asiakasmäärien kasvaessa. Meidän mallimme perustuu siihen, että suhteutamme tarpeen mukaan reitillä lentävän koneen koon sekä sen, kuinka monta kertaa lennetään esimerkiksi viikon tai vuorokauden aikana.

Lygg tarjoaa sopimusasiakkuusmallia, jossa kuukausitasolla voi hyödyntää alennuksia lennoista. Asiakkuudessa lennon hinta määräytyy volyymin mukaan.

Lygg aikoo olla ensimmäisiä yrityksiä, jotka ottavat käyttöön sähkölentokoneet.

– Tulevaisuudessa sähkölentokoneet ovat parhaimmillaan juuri lyhyillä reiteillä. Suorat yhteydet, jotka lennetään oikean kokoisella kalustolla, ovat ympäristöteko jo nyt, Kekäläinen sanoo.

Uudelle reitille voi tehdä jo varauksia. Applikaatio on ladattavissa Apple Storessa ja Google Playssa. Lisätietoa palvelusta ja hinnoittelutaulukko on julkaistu osoitteessa lygg.com.

 

Scroll to Top