Kukkaispormestari Miikka Seppälä on vaikeuksista lannistumaton johtaja


Peruspositiiviseksi tyypiksi itseään luonnehtiva Miikka Seppälä on ylpeä synnyinkaupungistaan, josta löytyy kaikille kaikkea ja jossa jokainen saa olla sellainen kuin on. Kuva Jenni Satola.

Tampere Tunnetuksi ry on kutsunut 38. kukkaispormestariksi Särkänniemen toimitusjohtajan Miikka Seppälän.

Yhdistyksen puheenjohtaja Erika Hildén asettelee kukkaispormestarille hänen virkavarustukseensa kuuluvaa seppelettä ja kertoo kuluneen vuoden kirkastaneen vetovoimaisten elämyskohteiden merkityksen kaupunkikeskustan elinvoimalle.

– En olisi aiemmin uskonut miten voimakkaasti museoiden, teattereiden ja huvipuiston hiljaisuus voikaan tuntua yrityksissä, myös omassa vaatekaupassani Hämeenkadun kivijalassa, Hildén sanoo.

Tuore kukkaispormestari on miettinyt samaa asiaa.

– Meille on Tampereella muodostunut hieno symbioosi tapahtumien sekä yritysten, kuten kauppojen ja ravintoloiden, kesken. Nyt tapahtumien järjestäminen on järkkynyt ja se on vaikuttanut suoraan kaikkeen muuhunkin toimintaan, Miikka Seppälä toteaa.

– Nyt onneksi pääsemme askel kerrallaan kohti uutta normaalia. Uskon, että jatkossa osa asioista hoidetaan entistä tehokkaammin etänä, ja näin ihmisille jää enemmän aikaa tapahtumille ja elämyksille. Ennustan, että tästä kesästä se lähtee, sillä nyt jo tulee niin paljon uutisia tapahtumista, joiden järjestelyt ovat hyvässä vauhdissa.

Leppoisan jämäkkä johtaja

Erika Hildén kiteyttää kukkaispormestarin 2021 valintakriteerit näin:

– Tässä uudessa normaalissa keskitytään nyt lähimatkailuun, ja elämyksellisyys on esimerkiksi Särkänniemen ansiosta yksi Tampereen vahvoja vetovoimatekijöitä. Miikka Seppälän johdolla Särkänniemestä on muodostunut lähimatkailun kruununjalokivi kaikenikäisille. Leppoisan jämäkkä, vaikeuksista lannistumaton johtamisasenne on meille kaikille sopiva esimerkki, Hildén kuvailee.

Peruspositiiviseksi tyypiksi itseään luonnehtiva Seppälä on ylpeä synnyinkaupungistaan, josta löytyy kaikille kaikkea ja jossa jokainen saa olla sellainen kuin on.

– Tampere on Suomen suurin pikkukaupunki ja Euroopan pienin metropoli, jossa osaamme nauraa myös itsellemme. Tampereella ei tarvitse esittää fiksumpaa kuin on, vaan jokainen voi olla ihan oma itsensä, hän kuvailee.

– Tamperelaisuuden ydintä on myös se, että täällä on aina asunut paljon muualta tulleita. Tälläkin hetkellä meistä vain 30 prosenttia on syntyperäisiä tamperelaisia. Meille on helppo tulla, me otamme kaikki vastaan. Luulen, että tässä on yksi iso syy siihen, miksi Tampere on Suomen halutuin paikka asua, opiskella ja vierailla.

Läntinen keskusta
profiloituu viihtymiseen

Särkänniemen tämän kesän uutuus on maailman makuja tarjoava Särkänniemi Food Park. Miikka Seppälä on sen lisäksi innoissaan myös Tampereen läntisen keskustan kehittämisestä ja keskustan ja Särkänniemen yhdistämisestä, mikä on Rantatunnelin valmistumisen myötä psykologisestikin helpompaa.

Uuden kaavan myötä Särkänniemen alue tulee alkamaan rautatiesillan kupeesta ja satama yhdistyy luontevasti Särkänniemeen.

– Keskustan elinvoimaisuus on über-tärkeä juttu. Kun Mustalahden satama, Hämeenpuisto, Milavida ja Tallipiha yhdistetään tapahtumien avulla ydinkeskustaan, saadaan alueelle positiivista pöhinää. Näin itäinen keskusta toimisi liikekeskuksena ja läntinen vapaa-ajan ja viihtymisen keskuksena, hän kaavailee.

Ranta-Tampellan
raittia Koukkuniemeen

Kukkaispormestarin tehtävät tarkentuvat kesän mittaan, kunhan nähdään, mitkä kaikki tapahtumat voidaan toteuttaa. Ainakin Koukkuniemessä suunnitellaan perinteistä kukkaistapahtumaa heinäkuun loppuun, ja tällä kertaa mahdollisesti festarimuotoisena. Sinne kukkaispormestari on jo alustavasti kutsuttu.

– Voisinkin kävellä sinne Särkänniemestä pitkin uutta Ranta-Tampellan rantareittiä. Kuljin sen tänään ensimmäistä kertaa ja se on todella upea! On hienoa, miten hienosti Tampere onnistuu yhdistämään vanhat, nostalgiset asiat ihan uusiin juttuihin. Molemmille on täällä tilaa ja tarvetta.


Kukkaispormestari Miikka Seppälän kukittivat Jenna Myllykoski (vas.) Tampereen kauppakamarista sekä Erika Hildén ja Riikka Töytäri Tampere Tunnetuksi ry:stä.

 

Scroll to Top