Tammela alkaa sykkiä stadionin tahdissa


Tammelan uusi stadion on moderni jalkapallopyhättö, mutta myös paljon muuta. Siitä halutaan kaupunginosan uusi keskipiste, ympärivuotinen elämyskeskus, jossa kaikenikäiset tammelalaiset kohtaavat.

Muutamien viikkojen päästä Tammelan kaupunginosassa päästään pelaamaan Suomen moderneimmalla ja tasokkaimmalla stadionilla jalkapallon liigapisteistä.

Uusi Tammelan stadion on myös paljon muuta kuin upea jalkapallopyhättö. Se on hybridirakennus, johon kenttätilan lisäksi kuuluvat laajat palvelutilat, maanalainen liikekeskus ja pysäköintihalli sekä viisi asuinkerrostaloa.

Stadionista ollaan rakentamassa koko kaupunginosan uutta keskipistettä, jossa kaikenikäiset tammelalaiset kohtaavat. Yrityksille stadion avaa aivan uusia mahdollisuuksia henkilöstön ja asiakkaiden huomioimiseen.

Stadion vetää ottelutapahtumiin maksimissaan 8000 katsojaa. Kun kenttäalue otetaan käyttöön esimerkiksi konserteissa, kapasiteetti nousee 15 000 katsojaan.

Stadionin operaattorina toimii Ilves Stadion Oy, jonka tavoitteena on rakentaa paikasta ympärivuotinen elämyskeskus. Tapahtumia stadionilla odotetaan järjestettävän vuosittain yli 200.

– Pääroolissa ovat tietenkin jalkapallo ja muut urheilutapahtumat. Ilveksen omien joukkueiden lisäksi stadionilla pelaavat muut paikalliset pääsarjaseurat. Luvassa on myös maaotteluita ja syksyinen cup-viikonloppu. Sen lisäksi stadionilla järjestetään monipuolisesti erilaisia kulttuuri- ja viihdetapahtumia. Yksi stadionin ylpeydenaiheista on kolmannen kerroksen klubitila, joka mahdollistaa monenlaiset tapahtumat esimerkiksi yrityksille, sanoo myyntiä ja asiakasyhteistyötä hoitava Timo Mattila.

Klubikerroksesta yhteisöllinen kohtaamispaikka

Ilveksen ottelutapahtumissa VIP-kausikorttilaisilla on klubikerrokseen oma sisäänkäynti Salhojankadun puolelta. VIP-kerroksessa on 800 neliön sisäravintola, josta on suora näköyhteys kentälle. Katsomon puolella on oma VIP-osasto lämmitettyine istuimineen. Ruokailun ja virvokkeiden lisäksi VIP-tiloissa on ohjelmaa myös ennen ottelua ja sen jälkeen.

– Kerroksen molemmista päädyistä löytyy lounge-tila, joka on varattavissa yksityiskäyttöön. Toiseen mahtuu 55 ja toiseen 75 henkeä. Kaikkia näitä tiloja voi vuokrata myös muihin ajankohtiin kuin ottelutapahtumiin, Mattila kertoo.

Alkuperäiseen stadionsuunnitelmaan sisältyi useampia erillisiä aitiotiloja, mutta niistä luovuttiin.

– Yhteisöllisyys on meille tärkeä teema, ja tässäkin ajattelimme, että isossa avoimessa tilassa ihmiset tutustuvat helpommin toisiinsa ja syntyy luonnollista kanssakäymistä muiden, aiemmin tuntemattomienkin vieraiden kanssa. Haluamme viettää Parasta aikaa yhdessä kaikissa Ilveksen ja stadionin tapahtumissa.


– Kentän tapahtumia voi seurata sisätiloista kahdessa kerroksessa. Ylempi klubikerros on tarkoitettu VIP- ja yritysasiakkaille, ja tiloja on varattavissa myös muulloin kuin ottelupäivinä, Timo Mattila kertoo.

Parasta aikaa yhdessä

Ilveksen strategiassa korostuvat vahvasti sanat vastuullisuus ja yhteisöllisyys. Paitsi jalkapallosta kiinnostuneelle yleisölle, stadionista halutaan rakentaa kohtaamispaikka myös kaikille muille kaupunginosan asukkaille.

– Yhdessä kumppanien kanssa toteutamme erilaisia tapahtumia ja hyvinvointipalveluja myös laajasti muille kohderyhmille, kuten päiväkotilapsille, senioreille, maahanmuuttajille ja erityisryhmille. Haluamme olla vastuullinen osa yhteiskuntaa ja mahdollistaa asukkaille hyvinvoivan sekä entistä paremman huomisen, Timo Mattila toteaa.

Parasta aikaa yhdessä -ohjelman tavoitteena on järjestää erilaisia unohtumattomia ja elämyksellisiä tapahtumapäiviä uuden stadionin tarjoamia mahdollisuuksia laajasti hyödyntäen.

– Tammelan stadionin välittömässä läheisyydessä asuu noin 20 000 tamperelaista. Alueellisen joukkoliikenteen avulla stadionin saavuttaa koko seutukunnan noin 400 000 asukasta ja viiden minuutin kävelymatkan päässä olevan rautatien kautta koko Suomi. Tässä on ainekset melkoiseen tarinaan.

Kultainen Ilves tekee paluun

Stadionyhtiön hallinnoiman klubikerroksen alapuolella A-katsomon toisessa kerroksessa avautuu maaliskuun puolivälissä 500-neliöinen sporttibaari. Sen myötä tamperelaiseen ravintolakenttään tekee paluun 1980-luvulta tuttu nimi, ravintola Kultainen Ilves.

Ravintolaoperaattorina tilassa toimii H5 Ravintolat Oy. Ravintola on avoinna kaikissa stadionin yleisötapahtumissa. Myös tästä tilasta kentän tapahtumia voi seurata sisätilasta kentänmittaisen lasiseinän takaa.


Klubikerroksen molemmissa päädyissä on lasiseinällä erotettavissa oleva lounge-tila, jonka voi varata yksityiskäyttöön.

Teksti ja kuvat: Jari Runsas

 

Scroll to Top