Rekrykoulutuksessa oli tilanteita ja tunnelmaa kuin Hakametsän paikallispelissä


Jarkko Varvio, toimitusjohtaja, ex-jääkiekkoilija ja urheiluhullu, Innolink Staff

Konepajakoulukonseptiin ideoitiin keväällä 2021 rekrytointikoulutuspilotti, jossa oli yhtä paljon toimijoita kuin Hakamettän paikallispelissä kentällä ja yhtä paljon vaiheita kuin vaihtoja pelissä.

Rekrypilotin jälkimaininkeja kuvaa hyvin sama fiilis, joka hyvän paikallispelin jälkeen jää yleisölle lopputuloksesta huolimatta: ­koska se seuraava paikallisvääntö taas olikaan?

Innolink Staff lähti konepajakoulun strategiseksi kumppaniksi, koska koimme ­olevamme lajissa poikkeuksellisen vahvoilla. Olemme pelanneet henkilöstöpalveluiden liigassa menestyksekkäästi vuodesta 2009 ja ottaneet erä- ja otteluvoittoja erityisesti teknologiateollisuusalan yritysten kanssa vastustajaa vastaan. Vastustajan nimi on työvoimapula.

Rekrykoulutuspilotti aloitettiin vastustajan käytyä ylivoimaiseksi. Ammattipelaajia ei löytynyt enää kotimaisilta työkentiltä eikä koulutuksesta valmistunut riittävästi uusia junnuja. Ratkaisuna oli kouluttaa pilottiin osallistuneiden teknologiateollisuuden yritysten kanssa asenteeltaan ja motivaatioltaan sopivat työnhakijat suoraan töihin yrityksiin. Siis heti peleille.

Rekrytoinnissa korostettiin hakijoiden soveltuvuutta myös harrastustaustan perusteella, sillä teollisuudessa, kuten myös urheilussa ja liikunnassa, taidot ovat siirrettävissä lajista toiseen. Kädentaidot ovat kädentaitoja sekä kaukalossa että koneistuksessa. Jatkossa tarkoituksena on tuoda pelikentille myös ulkomaalaisvahvistuksia hyökkäys- ja puolustuspäähän, mutta tässä pilotissa peluutimme ainoastaan kotimaista työvoimaa.

Mukana olleet yritykset kokivat, että kolmen kuukauden pituisen rekrykoulutuksen ansiosta koulutettavien työhön perehtymiseen käytettävä aika lyheni merkittävästi ja yrityksessä suoritettujen työssäoppimisjaksojen jälkeen työtehtäviin päästiin ketterästi kiinni.

TAKKissa suoritettavat teoriaopinnot täydensivät työssäoppimista yrityksissä. ­Yritysten tarpeet oli kartoitettu ennen rekrykoulutuksen alkua, joten TAKK pystyi räätälöimään opetuksen niiden mukaan.

Rekrykoulutettavat arvostivat pelaajien tavoin ammattitaitoista ja osaavaa valmennusta, tässä tapauksessa Innolink Staffin yhteyshenkilöä, jolla pysyi ohjat käsissä alusta loppuun. Rekrykoulutettavat arvostivat myös sitä, että pääsivät tehokkaalla ja nopealla koulutuksella heti töihin. Eikös se niin mene, että ”ei kai me nyt enää treenata, peliä ny!”

Jarkko Varvio
toimitusjohtaja
ex-jääkiekkoilija ja urheiluhullu
Innolink Staff

 

Scroll to Top