Lehtovuori toimittaa pyöräkatoksia Cerniin satojen tuhansien eurojen arvosta


Cerniin lähtevät tuotteet on suunniteltu Ylöjärvellä, jossa ne myös valmistetaan. – Viva-pyöräkatosten modulaarisuus oli yksi valinnan ratkaisseista kriteereistä, toimitusjohtaja Eero Ojanen kertoo.

Ylöjärveläinen Lehtovuori on voittanut kilpailutuksen Cernin hiukkasfysiikan tutkimuskeskuksen pyöräkatoksista. Yritys on voittanut viime vuosina useita vastaavia kansainvälisiä kilpailuja. Viime vuonna se teki yhteensä seitsemän miljoonan euron sopimukset Ruotsiin ja Ranskaan.

Voitot kansainvälisissä kilpailutuksissa ovat kasvattaneet Lehtovuoren liikevaihdon kahdessa vuodessa kahdeksasta miljoonasta 13 miljoonaan euroon ja luoneet 20 uutta työpaikkaa. Yhtiö työllistää nyt 70 ammattilaista.

Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskuksen laaja kilpailutus ratkesi ylöjärveläisten eduksi huhtikuussa.

Cernin tutkimuskeskuksessa työskentelee 2500 tutkijaa, minkä lisäksi keskuksessa vierailee moninkertainen määrä tutkijoita vuosittain. Kilpailutus kattoi koko tutkimuskeskuksen alueen pyöräpysäköintiratkaisut.

Cerniin lähtevät tuotteet on suunniteltu Ylöjärvellä, jossa ne myös valmistetaan. Valintalautakunta asetti korkeat vaatimukset laadulle, kestävyydelle ja designille. Lehtovuoren Viva-pyöräkatosten modulaarisuus oli yksi valinnan ratkaisseista kriteereistä.

– Moduuleista voi yhdistellä halutun kokoisen ja muotoisen pyöräparkin, johon voi valita ominaisuuksia erikoiskestävästä lasista penkkeihin ja verhoilusta viherkattoon, toimitusjohtaja Eero Ojanen kertoo.

Kaupan kokonaisarvo on useita satoja tuhansia euroja. Toimitus jatkaa Lehtovuoren menestystä vientimarkkinoilla. Viime vuonna yhtiö teki yhteensä seitsemän miljoonan euron sopimukset Ruotsiin ja Ranskaan. Ranskalainen Nantesin kaupunki hankki Lehtovuorelta julkisia kierrätysasemia. Länsi-Götanmaalle yritys toimittaa pyöräpysäköintiratkaisuja ja sähköpyörien latausasemia alueen kunnille.

– Rekrytoimme parhaillaan neljää uutta työntekijää ruotsalaiseen tytäryhtiöömme. Olemme toimineet Ruotsissa jo vuosia, saavuttaneet maassa jalansijan ja havainneet, että tuotteidemme kilpailuedut luovat nyt potentiaalia myynnin lisäämiseen.

Lisää kasvua ja työpaikkoja investoimalla

Lehtovuori Oy:n liikevaihto oli runsaat kahdeksan miljoonaa euroa vuonna 2021. Yhtiö päätti tuolloin kuuden miljoonan euron investoinnista ja rakennutti uuden, modernin tuotantolaitoksen Ylöjärvelle. Se valmistui vuonna 2022. Viime vuonna liikevaihto kipusi noin 13 miljoonaan euroon. Työntekijämäärä on kasvanut kahdessa vuodessa 50:stä 70 ammattilaiseen.

– Ilman investointia kasvu ei olisi ollut mahdollinen. Saimme uutta kapasiteettia ja valmiudet tehdä entistäkin korkealaatuisempia tuotteita.

– Esimerkiksi maalauslinjastomme pystyy nyt markkinoiden korkeimpaan laatuun. Maalipinta kestää aiempaa pidempään koviakin olosuhteita, ja tuotteiden elinkaari pitenee. Se tukee myös perusajatustamme tehdä laadukkaita ja pitkäikäisiä tuotteita, jolloin säästetään luonnonvaroja. Lisäksi teräs on täysin kierrätettävä materiaali, Ojanen sanoo.

 

Scroll to Top