Goforen uusi pääkonttori taipuu työnteon lisäksi vapaa-aikaan ja harrastamiseen


Goforen uuden pääkonttorin toteuttajia: Nea Tamminen, työympäristöasiantuntija, Gofore, Linda Sirkkunen, sisustusarkkitehti, Suunnittelemo, Timur Kärki, hallituksen puheenjohtaja, Gofore, Rauno Kulmala, projektijohtaja, Jatke Pirkanmaa, Mikael Nylund, toimitusjohtaja, Gofore, Pia Lindborg, kiinteistöjohtaja, A. Ahlström Kiinteistöt, Milla Lindroos, toimitusjohtaja, Suunnittelemo.

Pörssiyhtiö Goforen 360 työntekijän pääkonttori Tampereella on muuttanut uuteen GO21-toimitilakortteliin. Toimiston suunnittelussa on suunnattu huomiota työntekijöiden yksilöllisiin tarpeisiin. Tilat taipuvat myös vapaa-ajan viettoon, harrastamiseen ja kuntoiluun.

GO21 sijaitsee rautatieaseman vieressä, historiallisten tavara-aseman ja Morkun aukion läheisyydessä. Gofore on yrityskeskittymän päävuokralainen. Muita GO21:een siirtyviä it- ja teknologiayhtiöitä ovat CGI, 61 NorthPoint Solutions, M-Files ja Fellowmind. Myös Jatke Pirkanmaa ja ravintola- ja kahvilatoiminnasta vastaava Aitoleipä toimivat kiinteistössä.

Toimitilakorttelin on toteuttanut Jatke Pirkanmaa, jolle noin 50 miljoonan euron projekti oli erityisen merkittävä.

– GO21 on Jatke Pirkanmaan historian tähän asti suurin yksittäinen hanke. Siihen kuului myös tavara-aseman ja rautatieläisten asuintalon peruskorjaus ja uudistus, kertoo Jatke Pirkanmaan projektijohtaja Rauno Kulmala.

Kiinteistön sijainti rautatien ja vilkkaasti liikennöidyn kadun vieressä otettiin suunnittelussa huomioon varmistamalla ulkoseinien äänieristävyys ja rakenteiden tärinävaimennus. Hyvä äänieristys ja sisäilman hyvä laatu olivat keskeisiä asioita sisätilojen suunnittelussa.

Valaistusta ohjataan läsnäolo- ja päivänvalotunnistimilla. Uutta teknologiaa edustavat muun muassa aurinkosäteilijät. Katoilla on noin 400 neliömetrin aurinkosähköjärjestelmä, joka tuottaa sähköä keskimäärin 64 megawattituntia vuodessa.

Sijoittajakumppani A. Ahlström Kiinteistöille rakennushanke täytti kaikki investoinnille tärkeät kriteerit: vahva ankkurivuokralainen, luotettava toteuttaja ja sertifioitu, laadukas kohde elinvoimaisen kasvukeskuksen ytimessä.

– Keskitymme laadukkaisiin toimitilakohteisiin kasvukeskuksissa, ja Tampereen markkinaa oli tutkittu jo pitkään ennen tätä tontinluovutuskilpailua. Myös GO21:n vuokraus on edennyt erinomaisesti, kertoo A. Ahlström Kiinteistöjen kiinteistöjohtaja Pia Lindborg.

Goforen toimitusjohtaja Mikael Nylundin mukaan uusi pääkonttori tukee Goforen kasvutavoitteita ja noudattaa yhtiön toimitila- ja työympäristökonseptia.

– Työelämä monimuotoistuu. Tahdomme palvella yksilöllisesti erilaisten työntekijäryhmien tarpeita, sitouttaa henkilöstöämme sekä erottautua haluttuna työnantajana. Pääkonttorimme on luonteva ja inspiroiva kohtaamispaikka asiantuntijoillemme, asiakkaillemme, sidosryhmillemme ja laajemmallekin yhteisölle.

Työtilojen lisäksi pääkonttorissa on muun muassa peli- ja harrastehuone, kuntoilutila, studio ja bändihuone. Sauna- ja tapahtumatilat ovat avoinna asiakas- ja sidosryhmätapaamisille ja henkilöstön käytössä myös vapaa-ajalla.

GO21-toimitilakortteli
• Jatke-konserniin kuuluva Jatke Pirkanmaan toteuttama toimitilakortteli sijaitsee Tammelassa Peltokadulla vanhan tavara-aseman vieressä.
• Sijoittaja- ja omistajakumppani A. Ahlström Kiinteistöt. Hankkeen kokonaisinvestointi noin 50 miljoonaa euroa.
• Tampereen kaupunki järjesti korttelialueen tontinluovutus- ja konseptikilpailun 2019. Jatke ja Ahlström aloittivat hankkeen 2020.
• GO21-nimi: GO viittaa Goforeen ja viestii rautatieaseman läheisyyttä ja dynaamisuutta. Numero 21 on kiinteistön edestä kulkevan Ratapihankadun katunumero ja hankkeen aloitusvuosi.
• Kiinteistössä noin 11 000 neliömetriä vuokrattavaa toimitilaa, yli 300-paikkainen pyöräparkki ja satapaikkainen autohalli.
• Rakennus saa LEED Platinum -tason ympäristösertifikaatin ensimmäisenä toimistotalona Tampereella. Sille on haettu myös WELL-sertifiointi, jolla voidaan osoittaa tilankäyttäjien hyvinvoinnin huomiointi.
• Rakennuksen suunnittelija on tamperelainen Arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen Oy.

Kuvat Anne Sivula, Gofore Oyj


Työntekijöillä on valittavinaan erilaisia työtiloja, kuvassa avointa työtilaa. Alla kuvat pääkonttorin keittiöstä ja saunasta.

 

Scroll to Top