Dachser investoi Pirkkalaan ja avaa uuden logistiikkakeskuksen


Dachserin uusi logistiikkakeskus on 5000 neliömetrin kokoinen, ja sillä on laajennusvaraa 10 000 neliömetriä. Toiminnan odotetaan alkavan kesällä 2024. Havainnekuva Arkkitehtitoimisto Vauhtiviiva Oy.

Logistiikkapalveluja tarjoava Dachser Finland laajentaa toimintaansa Suomessa ja avaa logistiikkakeskuksen Tampere-Pirkkalan lentoasemalle. Yhtiö aikoo kehittää lentoasemaa lentorahdin keskuksena.

Saksalaislähtöinen, perheomisteinen logistiikka-alan yritys on kirjoittanut aiesopimuksen lentoasemayhtiö Finavian kanssa uuden logistiikkakeskuksen avaamisesta. Logistiikkakeskuksesta tulee koko Suomea palveleva solmukohta. Tilat ovat noin 5000 neliömetriä, ja logistiikkakeskuksella on laajennusvaraa 10 000 neliömetriä tulevaa kasvua varten. Toiminnan odotetaan alkavan kesällä 2024.

Keskus toimii viikon jokaisena päivänä lähes kellon ympäri. Tampere-Pirkkalan keskuksen suoran ja epäsuoran työllistävän vaikutuksen arvioidaan koskevan alussa noin 50–70 henkilöä ja täydessä tuotannossa noin 100–200 henkilöä.

Dachser on vuosien varrella vahvistanut asemaansa Suomen markkinoilla johtavana integroitujen logististen palveluiden tarjoajana. Dachserilla on Suomessa ennestään yksi logistiikkakeskus, joka avattiin Keravalle vuonna 2019. Tampere-Pirkkalan investointi vastaa suuruudeltaan Keravan logistiikkakeskusta. Toisella logistiikkakeskuksella yhtiö tavoittelee entistä kattavampaa palvelua aiempaa laajemmalle asiakaskunnalle.

– Laajentuminen Pirkkalaan ja vetovoimaiselle Tampereen talousalueelle on luonnollinen jatke vuonna 2014 alkaneelle kasvullemme Suomessa. Investointimme lentoasemalle luo ainutlaatuisen suoran yhteyden alueen yrityksille ja parantaa alueen kilpailukykyä, sanoo Dachser Finland Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Leimio.

Uuden toimipisteen avulla Dachser yhdistää Pirkanmaan alueen yritykset omaan, kattavaan eurooppalaiseen maaliikenneverkostoonsa.

– Pirkkalaan sijoittuva logistiikkakeskus nopeuttaa vienti- ja tuontilähetysten kulkua. Niitä ei tarvitse kuljettaa Helsinkiin, vaan tuotteet tulevat ja lähtevät päivittäin tarkoilla toimitusajoilla suoraan Tampere-Pirkkalan lentoasemalta maailmalle, Leimio sanoo.

Lentoasemayhtiö Finavian toimitusjohtaja Kimmo Mäki sanoo, että sopimuskumppanuus Dachserin kanssa vahvistaa Tampereen alueen ja samalla koko Suomen kilpailukykyä.

– Finavialle on tärkeää, että Tampere-Pirkkalaa kehitetään lentorahdin keskuksena nykyisen kolmen strategisen kivijalan, kansainvälisen matkustajaliikenteen, lentokoulutuksen ja sotilasliikenteen, lisäksi.

Dachserilla on pelkästään Euroopassa 289 terminaalia, jotka käsittelevät vuodessa lähes 70 miljoonaa lähetystä. Lähetykset liikkuvat lähettäjältä vastaanottajalle etukäteen tiedossa olevaa reittiä ja sovitulla aikataululla. Terminaalien lisäksi yrityksellä on myös kolme suurempaa Eurohub-logistiikkakeskusta Überhernissä, Bratislavassa ja Clemont-Ferrandissa. Tampereella sijaitsee ennestään Dachser Finlandin meri- ja lentorahtiin keskittynyt toimipiste sekä maantiekuljetuksiin erikoistunut myyntikonttori.


Kuva havainnollistaa uuden logistiikkakeskuksen sijoittumisen lentoasemalle. Kuva Dachser.

 

Scroll to Top