Amerikkalainen Twin Disc ja Katsa yhdistyvät


Osapuolet odottavat Katsan ja Twin Discin yhdistymisestä entistä tukevampaa jalansijaa Euroopan voimansiirtomarkkinalla.

Voimansiirtolaitteisiin erikoistunut yhdysvaltalainen Twin Disc Inc. on ostanut tamperelaisen Katsa Oy:n. Yrityskaupalla osapuolet vahvistavat asemaansa Euroopan kasvavilla alan markkinoilla.

Katsa ja Twin Disc tiedottivat yrityskaupasta 6. maaliskuuta. Kauppa vaatii vielä Suomessa työ- ja elinkeinoministeriön hyväksynnän, ja sen odotetaan toteutuvan kuluvan vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Kauppasummaksi ilmoitetaan 21 miljoonaa euroa.

Nasdaqin pörssiin listautunut ja globaalisti toimiva Twin Disc suunnittelee, valmistaa ja myy laivojen ja raskaan meriliikenteen voimasiirtolaitteita ja -vaihteistoja, potkureita, veneiden hallintajärjestelmiä sekä teollisuuskytkimiä ja ohjausjärjestelmiä. Yhtiö on perustettu vuonna 1918, ja sen pääkonttori sijaitsee Milwaukeessa Wisconsissa.

– Katsa tunnetaan korkeasta laadustaan ja tuotteiden suunnittelu- ja tuotantokyvystään. Katsan pitkäaikaiset suhteet johtavien eurooppalaisten laitevalmistajien kanssa antavat Twin Discille mahdollisuuden vahvistaa asemaansa Euroopan kasvavilla markkinoilla, sanoo toimitusjohtaja John H. Batten yrityskaupasta kertovassa tiedotteessa.

Vuonna 1955 Tampereella perustettu Katsa on erikoistunut teollisuuden ja merenkulun voimasiirtokomponenttien ja vaihteistojen suunnitteluun ja valmistukseen sekä tarjoaa huolto- ja suunnittelupalveluja, varaosia, kunnostuksia ja modernisointeja.

Edellisellä, syyskuussa 2023 päättyneellä tilikaudella Katsan liikevaihto oli noin 33 miljoonaa euroa.

– Olemme innoissamme liittyessämme voimansiirtoalan toiseen tunnettuun yritykseen. Yhdistyminen voi tarjota synergiaetuja ja kasvumahdollisuuksia Katsalle, sanoo Katsan toimitusjohtaja Tomi Koskinen.

Tiedotteen mukaan Katsan nykyinen liiketoiminta ja asiakaspalvelu jatkuvat entisellään omistajanvaihdoksen jälkeen, eikä kauppa aiheuta Katsassa henkilöstömuutoksia. Katsan toimitusjohtajana jatkaa Tomi Koskinen.

 

Scroll to Top