Valitsetko sinä kumppaniksi yhteiskunnallista hyvää tekevän yrityksen?

Yhä useampi meistä vastaa tähän kysymykseen kyllä.

Myönteinen vastaaminen on helppoa, jos tutustuu Suomalaisen Työn Liiton tekemään tutkimukseen. Sen mukaan 88 prosenttia suomalaisista arvostaa yrityksiä, jotka tekevät liiketoimintansa kautta yhteiskunnallista hyvää. Lisäksi yli 60 prosenttia kertoo pyrkivänsä valinnoissaan eettisyyteen mahdollisimman usein.

Yhteiskunnalliset yritykset toimivat kuten mitkä tahansa yritykset yhtiömuodosta riippumatta, mutta niiden voitonjako poikkeaa tavanomaisesta: liikevoitto käytetään ensisijaisesti jonkin yhteiskunnallisen tai ympäristöllisen päämäärän hyväksi, joko oman yhteiskunnallisen toiminnan kehittämiseen tai lahjoittamalla se yrityksen toiminta-ajatuksen mukaisesti.

Kaikkien yritysten ei silti tarvitse olla yhteiskunnallisia yrityksiä tehdäkseen liiketoiminnallaan hyvää. Yrityksissä voidaan tehdä valintoja, joiden avulla eettiset ja yhteiskunnallista hyvää tuottavat arvot tehdään kuluttajille näkyviksi. Yksi tällainen vaihtoehto on valita yhteistyökumppaniksi yhteiskunnallinen yritys.

Yhteiskunnallinen yritys Tampereen Sarka Oy on tehnyt Tampere-talon kanssa vuosien mittaan monipuolista yhteistyötä erilaisten tapahtumien rakennus- ja järjestelytöissä. Tampere-talo ja Tampereen Sarka jakavat eettisesti samankaltaisen arvopohjan, jossa korostuu muun muassa hyvinvointi. Tampere-talo tuottaa kulttuuripalveluillaan ihmisille hyvinvointia, ja Tampereen Sarka tarjoaa pitkään työttömänä olleille henkilöille mahdollisuuden työllistyä, päästä työelämässä eteenpäin ja työn parantaa hyvinvointiaan. Yhteistyölle on siis olemassa erinomaiset edellytykset.

Viimeisin Tampereen Sarkan ja Tampere-talon yhteistyöesimerkki on kesäkuussa Tampere-talossa avautuva Andy Warhol -julistenäyttely, johon Tampereen Sarka on rakentanut asiantuntijoiden ohjeiden mukaisesti arvokkaille julisteille ripustussermit. Andy Warhol (1928–1987) Posters -näyttely sisältää noin 120 Warholin kehystettyä ja museolaatuista alkuperäisjulistetta 1960–1980-luvuilta, kirjojen, lehtien ja äänitteiden kansia, harvinaisia keräilyesineitä sekä kymmeniä Warholin julkaiseman Interview-lehden numeroita. Teokset ovat lainassa Hampurin taideteollisuusmuseosta (Museum für Kunst und Gewerbe Hamburg).

Näin arvokkaan näyttelyn puitteiden rakentaminen vaatii kumppanuudelta tiimityötä ja luottamusta siihen, että työt hoituvat ajallaan, sovitusti ja tarkkojen laatuvaatimusten mukaisesti.

Tarvitsisiko sinunkin yrityksesi hyvää tekevää yhteistyökumppania? Olemme kuulolla!

Katja Piiksi
toimitusjohtaja
Tampereen Sarka Oy
www.tampereensarka.fi

 

Scroll to Top