Tulevaisuuden huippuosaajien perässä

InnoEvent Tampere tulee taas! Marraskuun alussa yli 700 opiskelijaa eri koulutusohjelmista tuottaa ratkaisuja toimeksiantajien liiketoimintaan liittyviin aitoihin ongelmiin tai kysymyksiin.

Toimeksiannot voivat olla ongelmanratkaisua tai ideointia – tänä vuonna esimerkiksi Kesko hakee ideoita siihen, kuinka he voisivat rohkaista asiakkaitaan tekemään terveellisempiä valintoja. Tuomi Logistiikka puolestaan esittää opiskelijoille ongelman ratkaistavaksi: kuinka leikkaussalitarvikkeen sijaintitieto voidaan saada hoitohenkilöstölle 20 sekunnissa? Innovaatioprojekteja ohjaamassa ja opiskelijoita auttamassa ovat asiantuntijat, valmentajat ja yritysten edustajat.

Tuoreita ideoita, työnantajamielikuvaa

Pohjoismaiden johtava tapahtumatekniikan asiantuntija Bright Finland on mukana InnoEvent Tampereen toimeksiantajana toista kertaa. Bright hakee tämän vuoden tapahtumasta ideoita tulevaisuuden tapahtumiin ja esimerkiksi virtuaaliteknologian käyttömahdollisuuksiin tapahtumissa. Yritys uskoo myös saavansa mahdollisuuden tutustua tuleviin osaajiin sekä arvokasta ja tuoretta tietoa tulevaisuuden kehityksestä.

Toista vuotta mukana oleva Särkänniemi hakee ideoita uudelle teema-alueelle, jonka pääkohderyhmänä ovat teinit ja nuoriso.

Sastamalassa sijaitseva, parhaillaan laajentuva ja uudistuva yrityspuisto Syke on mukana InnoEventissä ensimmäistä kertaa. Yrityspuistoa suunnittelemassa oleva Ursula Lumme uskoo, että opiskelijoita osallistamalla Syke saa luovia ja erilaisia ideoita yrityspuiston suunnitteluun.

Tuoreiden näkökulmien lisäksi esimerkiksi mahdollisuudet luoda yhteyksiä Tampereen opiskelijayhteisöön ja kehittää yrityksen työnantajamielikuvaa opiskelijoiden keskuudessa ovat innostaneet yrityksiä lähtemään InnoEventin yhteistyökumppaneiksi.

InnoEvent-innovointikilpailuja on järjestetty vuodesta 2013. Mukana on ollut 2250 opiskelijaa, 42 yritystä, 150 valmentajaa ja asiantuntijaa – sekä 280 ideaa.

Tänä vuonna innovoidaan 5. –9.marraskuuta Tampere Areenalla. Viikko huipentuu perjantaina pitchaustapahtumaan, jossa opiskelijatiimit esittelevät ideansa yritysten edustajille Finnkino Plevnassa. Ideoista parhaat palkitaan 1000 eurolla.

Maria Vihijärvi
viestintävastaava
InnoEvent Tampere

innoevent.fi.

 

Scroll to Top