Heidi Rämö Pirkanmaan Yrityskummien toiminnanjohtajaksi

Heidi Rämö allekirjoitti työsopimuksen yhdistyksen puheenjohtajan Tapio Sompin kanssa. Kuva Mika Setälä.

Lempäälän kunnanjohtaja Heidi Rämö on valittu Pirkanmaan Yrityskummit ry:n uudeksi toiminnanjohtajaksi. Hän seuraa tehtävässä Tapani Kaskelaa, joka siirtyy loppuvuodesta eläkkeelle.

Heidi Rämö on koulutukseltaan filosofian maisteri. Hän aloittaa uudessa tehtävässä 1. lokakuuta 2024.

– Olen lapsesta lähtien seurannut läheltä yrittäjyyttä. Olen yrittäjäperheestä ja nuoruudessani minulla oli oma yritys, joka työllisti parhaimmillaan kymmenen henkilöä. Tiedän, mitä yrittäminen on. Siksi kiinnostuin välittömästi, kun näin toiminnanjohtajan hakuilmoituksen, Heidi Rämö kertoo    

– Tuntumani yrittäjyyteen on säilynyt. Toimiessani Lempäälän kunnanjohtajana tein yrittäjien kanssa paljon yhteistyötä. Esimerkiksi korona-aikana kehitimme yhdessä yrittäjien tukimallin, joka sisälsi paitsi henkistä, myös konkreettista rahallista tukea.  Kuntakeskukseen on rakennettu yrittäjille kohtaamispaikka ”Ideakeskus”. Ja olemmehan yrittäjien kanssa yhdessä työskentelemällä saaneet asuntomessut Lempäälään 2026, mikä lisää yrittäjille työmahdollisuuksia ja tuo elinvoimaa koko kuntaan. 

Pirkanmaan Yrityskummien puheenjohtaja Tapio Somppi kertoo, että toiminnanjohtajan paikka kiinnosti paljon.

– Saimme erittäin suuren määrän hakemuksia, mikä osoittaa, että yrityskummitoiminta ja sen tuottamat positiiviset tulokset tunnetaan laajalti.

– Päädyimme hakuprosessin lopuksi Heidi Rämöön. Hänellä on pitkä johtamiskokemus. Myös hänen laaja elinkeinoelämän ja julkisen puolen kontaktiverkkonsa Pirkanmaalla ja valtakunnallisesti on meille suuri etu, koska teemme runsaasti yhteistyötä alueen elinkeinoelämän järjestöjen ja kuntien kanssa sekä valtakunnallisesti muiden maamme yrityskummien kanssa. 

Järjestöä kuusi vuotta luotsannut Tapani Kaskela jää syksyllä eläkkeelle.

– Kiitän Tapani Kaskelaa erinomaisesti tehdystä työstä. Toimintamme on hänen aikanaan saanut vakautta, ja kummien ja mentoroitavien yritysten määrä on kasvanut, Somppi sanoo.

Pirkanmaan Yrityskummit ry on voittoa tuottamaton yhdistys, joka tarjoaa mentorointipalveluita alueen yrittäjille. Yhdistyksessä on kaikkiaan noin 200 liike-elämän johtotehtävissä työskennellyttä kummia, jotka vapaaehtoistyönä tarjoavat kokemustaan yrittäjien käyttöön.

Scroll to Top