Fastemsin Tampereen tehtaan ja toimiston kehittämiseen on 1,5 vuoden aikana investoitu 5,5 miljoonaa euroa. – Tuotanto 2.0 tarkoittaa muun muassa sitä, että kun vuonna 2019 päätimme keskittää valmistusta Saksasta Tampereelle, tarvitsimme tänne lisää kapasiteettia. Saksassa keskitytään nyt asiakastukeen, myyntiin, käyttöönottoon, huoltoon – mikä matkustusrajoitusten aikana on osoittautunut hyväksi ratkaisuksi, Mikko Nyman kertoo.

Finanssikriisin iskiessä vuonna 2008 29-vuotias Mikko Nyman oli juuri aloittanut Sandvikilla Tampereella tehtaanjohtajana. Silloisen kriisin selättämisen opit ja työkalut hän kaivoi esiin koronakeväänä 2020 Fastemsin toimitusjohtajana.
– Tärkeintä silloin ja nyt oli tilannekuvan muodostaminen nopeasti, sen ylläpito ja viestiminen sekä yhteydenpito henkilöstön kanssa.

Lue lisää

F-Securen hallituksen puheenjohtajan Risto Siilasmaan aiheena HHJ-juhla-alumniseminaarissa on strateginen visiointi hallituksessa, mutta hän haluaa muistuttaa yrityksiä myös teknologian merkityksen kasvusta. Kuva F-Secure

Risto Siilasmaa: Tulevaisuuden suunnittelussa
yksi skenaario ei riitä

Securen hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa oli jo ennen koronaa vahvasti sitä mieltä, että yrityksen hallituksessa ja johdossa pitää laatia tulevaisuuden varalle useita eri skenaarioita, yksi ei riitä.
– Skenaarioajattelu on äärimmäisen hyödyllistä juuri nyt, koska on poikkeuksellisen todennäköistä, että jos nyt tekee vain yhden strategisen suunnitelman, vuoden kuluttua voi huomata sen osuneen harhaan.

Lue lisää

– Jos haluaa isosti muuttaa maailmaa ja edistää ympäristöystävällisiä ja energiatehokkaita ratkaisuja, teollisuudesta löytyy monia alueita, joilla sen voi tehdä, uskoo Tamturbon toimitusjohtaja Timo Pulkki. Vierellä 325 kilowatin turbokompressori. Kuva Annikaisa Knuutila

Tamturbo pisti uuden vaihteen silmään

Tamturbo on suurnopeusturbotekniikallaan tehnyt kompressorien maailmassa teknologiamurrosta jo kymmenen vuotta. Nyt laitetaan iso vaihde silmään: sveitsiläinen Sulzer uutena isona omistajana ja päänavaus suuriin kansainvälisiin asiakkaisiin saa toimitusjohtaja Timo Pulkin myhäilemään.

Lue lisää


Toimitusjohtaja Antti Eskelinen, Tampereen kauppakamari.

Suomi tarvitsee investointeja!

Reunaehtoja investointien saamiseksi ovat lupa- ja viranomaisprosessien ennakoitavuus ja sujuvuus.

Lue lisää

Matti Apunen.

Kuka siivoaa sinun vessasi?

Kun kynnys ostaa ulkopuolista apua nousee, se hidastaa naisten etenemistä työelämässä ja uusien palvelualan työpaikkojen syntyä.

Lue lisää

Provosti Jarmo Takala, Tampereen yliopisto.

Kannata meitä!

Hyödynnetään valtion tulevaisuusinvestointi yliopistoihin – rakennetaan yhdessä kestävää maailmaa.

Lue lisää


Markkinointi ja myynti

laki & talous

Copywriter Harde Kovasiipi, Suunnittelutoimisto mera Oy.

Onko siinä varmasti myös terä?

Yrityksen kannattaa valita viestinnälleen suunnittelija, jolla on riittävästi kokemusta ja kykyä luoda tarinoihin persoonallisuutta, aitoa elämän makua ja särmääkin.

Lue lisää

Manager, Legal Iiris Lappalainen ja Senior Manager, Tax Aino Rantanen, PwC.

Jakautuminen apuna osakeyhtiön omistusjärjestelyissä

Lue lisää


Yritykset kertovat

Tommy Hilfiger Ideaparkin henkilökunta palveluksessasi: Sanna Mensonen (vas.), myymäläpäällikkö Harri Laisi, omistaja Jenni Ahola ja myymälävastaava Elisa Tammi.

TOMMY HILFIGER IDEAPARK
auttaa valinnoissa

Oli kyseessä sitten oma pukeutumisesi tai vaikka henkilökunnan muistaminen, uudet työasut tai yhtenäinen pukeutuminen yritystapahtumiin, Ideaparkin Tommy Hilfigerillä autamme tuotteiden valitsemisessa – liikkeessämme et ole koskaan yksin valintojesi kanssa.

Lue lisää

Tämän päivän organisaatiossa havaintoja tehdään ja niitä halutaan kerätä talteen hyvin erityyppisistä seikoista.

Sisäinen viestintä nousee pilveen

– Paperilapuista, listoista ja erilaisista excel-koosteista halutaan päästä yrityksissä eroon ja keskittää samalla kaikki viestintä pilveen. Välittömät ja välilliset säästöt voivat olla yhteensä jopa kymmeniätuhansia euroja vuodessa, kertoo yritysviestinnän konsultti Jukka Viitala PalveluPisara Oy:stä.

Lue lisää

TilaCenter rakentaa älykkäitä toimitiloja Hervantaan

Huppionmäen teollisuusalueen uudet hallit on suunniteltu pienyrityksille. Kankaanpääläiset yrittäjät valitsivat Hervannan sen sijainnin vuoksi.

Lue lisää