– Meidän pitäisi pyrkiä siihen, että Teslat tehdään täällä, koska meillä on raaka-aineita ja osaamista. Meidän pitäisi pystyä viestimään autotehtaille, että ”tulkaa tänne ja takaamme, että tavaraa riittää”, Thomas Hoyer sanoo.

Maailmassa on käynnistynyt uusi kilpailu teollisuuden raaka-aineista, muun muassa metalleista. Suomesta löytyy kobolttia, kuparia, nikkeliä ja litiumia. Käsissämme on siis melkoinen värisuora.

Lue lisää

– Kasvucampilla yrityksiä opetetaan nopeaan toimintaan ja arvioimaan valintojaan kriittisesti, kertovat valmennusleirejä alusta asti ohjannut strategiafasilitaattori Henna-Riika Ruotsalainen (vas.) ja kasvun fasilitaattori Mia Pohjanheimo. Kuva Larieemeli Media Oy.

Kasvucampit palaavat, uusi painotus muutokseen valmistamisessa

Kasvucamp vastaa yritysten kysyntään ja tekee paluun muutaman vuoden tauon jälkeen. Kaksipäiväisellä valmennusleirillä tuetaan yritysten strategista sprinttiä kasvun toteuttamiseksi.

Lue lisää

– Pirkanmaa kasvukeskuksena tarvitsee osansa koulutuksen resursseista. Nyt rahoitus tulee jälkijunassa, eikä se kata kaikkea koulutustoimintaa. Maksamme osan koulutuksesta omasta pussistamme. Tässä on kyse myös järjestelmän oikeudenmukaisuudesta, Kirsi Viskari ja Peer Haataja painottivat Pirkanmaan koulutusryhmän ja kansanedustajien tapaamisessa.

”Pirkanmaalla on toisen asteen oppilaitos, jota ylläpidetään talkoovoimin”

Pirkanmaan kasvun pitäisi näkyä myös koulutuksen rahoituksessa, mutta tällä hetkellä vetovoimaisuus on maakunnalle taloudellinen rasite. Rahoitus ei kasva oikeassa suhteessa tarpeisiin, joten osa koulutuksista joudutaan järjestämään omalla kustannuksella.

Lue lisää


Johtaja Markus Sjölund, Tampereen kauppakamari

Historiallisen hallintouudistuksen valmistelu jatkuu

Historiallisen hallintouudistuksen valmistelu jatkuu myös Pirkanmaalla ja valmistelua kannattaa seurata.

Lue lisää

Jaakko Lintunen.

Mitä tapahtuisi, jos myyjä toimisi kuten coach?

Olen tutkinut myyntityön ja coachingin yhtäläisyyksiä oman taustani vuoksi ja hämmästynyt, miten molempiin pätevät pitkälti samat lainalaisuudet. Sekä myynnissä että coachingissa haetaan ratkaisua ja sovitaan, miten sitä kohti edetään.

Lue lisää

Anna-Kaisa Heinämäki, Tampereen kaupunki.

Elämystalouden kehitysohjelma tähtää luovien alojen kasvuun

Tampereen kaupungin yksi strategisista linjauksista on, että olemme luovien ihmisten koti ja Tampere tunnetaan kansainvälisen tason tapahtumien ja kulttuurin keskittymänä. Lisäksi tuemme yritysten syntyä, kasvua ja kansainvälistymistä.

Lue lisää


Markkinointi ja myynti

laki & talous

Katri Tanni, Differo Oy.

Markkinointi ei ole enää ”vain markkinointia”,
se on myynnin elinehto

Miten ja miksi asiakkaat ostavat teiltä? Entä kuka tai ketkä ovat ostopäättäjiä ja mikä heitä motivoi? Milloin viimeksi olet kysynyt näitä liiketoimintanne peruskysymyksiä organisaatiosi ihmisiltä?

Lue lisää

Santeri Nieminen ja Mira Isosomppi, KPMG Oy

Vaihtelevan työajan seurantavelvoitteet kiristyvät

Hallitus on esittänyt muutoksia (HE 60/2022 vp) työsopimuslakiin muun muassa vaihtelevaa työaikaa koskevien työnantajan seurantavelvoitteiden osalta.

Lue lisää


RATKAISUJA OSAAJAPULAAN

Ukrainalaiset ovat erittäin motivoituneita aloittamaan työt vaikka heti, Startup Refugeesista kerrotaan.

Kauppakamarit yhteistyöhön ukrainalaisten työllistämiseksi

Kauppakamarit ympäri Suomen aloittavat yhteistyön ukrainalaisten työllistämiseksi. Työpaikkoja välitetään Startup Refugeesin avulla.

Lue lisää

Vuoden vaihteessa tehdyn kauppakamareiden kyselyn mukaan ulkomaisia osaajia rekrytoineiden yritysten kokemukset ovat valtakunnallisesti erittäin positiivisia. Tampereen kyselyssä positiivisesta tai erittäin positiivisesta kokemuksesta kertoi runsaat 63 prosenttia.