Yrittäjä Eija Heinonen ja yrityskummi Pasi Mäkinen ovat muodostaneet tiimin, jonka tehtävänä on Eija Heinosen ja Kuhmoisten Siivouspalveluiden tulevaisuuden määritteleminen. Eija Heinonen kiittelee syntynyttä tilannetta, sillä nyt hänen ei tarvitse miettiä yrityksensä asioita yksin.

Oma yrityskummi voisi olla ”joskus” mahdollinen, Eija Heinonen ajatteli, mutta sitten hänet pysäytti syöpädiagnoosi. Se uhkasi katkaista Heinosen yritystarinan juuri kun kaikki oli saatu kuntoon.

Lue lisää

Kari Tuomala (oikella) kertoi, mitä Merus Powerin syntyminen suoraan globaaliksi yritykseksi tarkoitti käytännössä. Antti Niemelä OP Yrityspankista analysoi kansainvälisten toimitusketjujen murrosta. – Toimitus- ja hankintaketjuja on arvioitu ennen tehokkuuden ja kustannusten näkökulmasta, mutta nyt vastuullisuus ja kestävyys ovat entistä tärkeämpiä kriteerejä, hän sanoi.

Pirkanmaan Vientipäivä: roppakaupalla tietoa, neuvoja ja kokemuksia

Kokonainen päivä kannustavaa puhetta kansainvälistymisestä, ohjelmaa kahdessa salissa ja kuhinaa yhteistyökumppanien basaarilla. Pirkanmaan Vientipäivä osoitti olevansa edelleen ulkomaankaupan ykköstapahtuma.

Lue lisää

Poppamies on pärjännyt viime vuosina hienosti Supercrush-tuotemerkkitutkimuksissa. Se on päihittänyt mielikuvissa Tabascon, Kikkomanin ja Texas Peten sekä suomalaisia valmisruokabrändejä. – Kun ensimmäisen kerran saimme parhaat arvosanat, ajatukseni suomalaiseen tyyliin oli, että on tapahtunut virhe. Sitten ajattelin, miten ihmeessä säilytämme mielikuvan, Caj Sjöman nauraa.

Asennetta ensi puraisusta lähtien

Kun Caj Sjöman kuuli ensi kerran Poppamiehen arvoista ja toimintatavoista, hän ajatteli, että tämä on arvo-ohjatuin yritys, jonka hän on koskaan tavannut. Tekemisen meininki säväytti kuin napakasti puraiseva chili.

Lue lisää


Antti Eskelinen, Tampereen kauppakamari.

Saavutettavuus painaa yritysten sijoittumispäätöksissä

Vastuulliset ja kestävästi toimivat suomalaiset yritykset hakeutuvat hyvien liikenneyhteyksien ääreen ja helposti saavutettaville alueille.

Lue lisää

Tuomas Tuokkola.

Muistatko, kun sinua kehuttiin?

Avoimuus. Tuo iso sana on tuttu arvokeskusteluista, työpaikan huoneentauluista ja jääkiekkojoukkueen pukukopeista. Uskallan väittää, että valitettavan usein ja yhteisöstä riippumatta se jää vain seitsemäksi kirjaimeksi.

Lue lisää

Arja Laitinen, Hyvinvointiala HALI ry.

Kallista hoivaa vai kalliita päätöksiä?

Kuluvan syksyn aikana sote-alasta on keskusteltu paljon. Hyvinvointialueiden taloudelliset ongelmat ovat nousseet esille lähes päivittäin.

Lue lisää


Markkinointi ja myynti

laki & talous

Pia Hirvonen, Kumppania Oy.

Muutoksen ytimessä on ihminen

Muutoksia on ollut aina. Nyt isoja muutoksia on niin paljon, että koko maailma keikahtelee jatkuvasti. Elämme jatkuvan muutoksen keskellä.

Lue lisää

Timo Jarmas ja Petra Snäll, Eversheds Asianajotoimisto Oy.

Kohti palkka-avoimuutta

Euroopan parlamentti ja neuvosto antoivat 10.5.2023 palkka-avoimuusdirektiivin (EU) 2023/970, jolla pyritään lisäämään palkkauksen läpinäkyvyyttä ja edistämään sukupuolten välistä tasa-arvoa erityisesti palkkaeroja poistamalla.

Lue lisää


RATKAISUJA OSAAJAPULAAN

Kansainvälisen rekrytoinnin aloittaminen ulkomaisista opiskelijoista kannattaa. Opiskelijat ovat lähellä, he tuntevat suomalaista kulttuuria ja osaavat todennäköisesti jonkin verran myös suomea.

Kansainväliset opiskelijat ovat työmarkkinoiden kätketty resurssi

Suomessa opiskelee vuosittain kymmeniä tuhansia kansainvälisiä opiskelijoita, joista suuri osa haluaisi jäädä maahan valmistumisensa jälkeen. Työvoimapulaa potevien yritysten kannattaisikin tarttua tähän vähäiselle huomiolle jääneeseen resurssiin.

Lue lisää

Ukrainalaiset ovat erittäin motivoituneita aloittamaan työt vaikka heti, Startup Refugeesista kerrotaan.

Kauppakamarit yhteistyöhön ukrainalaisten työllistämiseksi

Kauppakamarit ympäri Suomen aloittavat yhteistyön ukrainalaisten työllistämiseksi. Työpaikkoja välitetään Startup Refugeesin avulla.

Lue lisää

Vuoden vaihteessa tehdyn kauppakamareiden kyselyn mukaan ulkomaisia osaajia rekrytoineiden yritysten kokemukset ovat valtakunnallisesti erittäin positiivisia. Tampereen kyselyssä positiivisesta tai erittäin positiivisesta kokemuksesta kertoi runsaat 63 prosenttia.