Solita mukaan Euroopan puolustusta vahvistavaan hankkeeseen

Eva Sulan johtama Solitan puolustus- ja turvallisuusyksikkö osallistuu nykyaikaiseen sodankäyntiin soveltuvien navigointiratkaisujen kehittämiseen. Kuva Solita.

Tamperelainen Solita on mukana monikansallisessa BadB-puolustushankkeessa, jossa kehitetään satelliittinavigointijärjestelmistä riippumatonta navigointia.

Viron ja Suomen puolustusministeriöt sekä Euroopan puolustusrahasto EDF ovat myöntäneet hankkeelle kuuden miljoonan euron investointiavustuksen. Tavoitteena on kehittää maailmanlaajuisista satelliittinavigointijärjestelmistä riippumattomia maa- ja ilma-alusten navigointiratkaisuja.

Satelliittinavigointijärjestelmistä riippumattomissa navigointiratkaisuissa käytetään satelliittikarttatietoja ja konenäköalgoritmeja ajoneuvojen ja ilma-alusten sijainnin määrittämiseksi. Hankkeen kesto on 24 kuukautta.

– Sodankäynnin luonne muuttuu tällä hetkellä radikaalisti ja nopeasti teknologiakehityksen vuoksi, Solitan puolustus- ja turvallisuusyksikön johtaja Eva Sula sanoo.

– Hankkeen erityistavoitteisiin kuuluvat säästä riippumattomien ja ajantasaisten satelliittikuvakarttojen luominen miehittämättömille ilma-aluksille ja ajoneuvoille ja konenäkömoduulin ja kuvantunnistusjärjestelmän kehittäminen. Hankkeessa suunnitellaan myös sensoritietoja, alustarajat ylittävää tiedonjakoa ja drooniparvien toimintaa hyödyntävää reittijärjestelmää, Sula avaa hanketta.

BadB-hankkeen toteuttaa neljän yrityksen yhteenliittymä Virosta, Suomesta ja Irlannista. Teknologia-, data- ja designkonserni Solita tekee tiivistä yhteistyötä konsortion muiden yritystenKrattworksin, GIM Roboticsin, KappaZetan ja Rigr AI:n kanssa.

Scroll to Top