– Kaikki käymäni HHJ-koulutukset ovat olleet hyviä, mutta tämä oli erityinen, sanoo Toni Koskinen HHJ Prosta.

Jo ensimmäinen Toni Koskisen näkemä ilmoitus HHJ Prosta vangitsi tämän huomion. Nyt on kiinnostava koulutus, hän ajatteli. Toinen ilmoitus sai tekemään päätöksen. Pakkohan tuohon on osallistua!

Lue lisää

– Oli mahtavaa jakaa ajatuksia ja kokemuksia HHJ-kurssilla muiden perheyrittäjien kanssa ja havaita, miten samanlaisten asioiden kanssa painiskelemme arjessa, Anni Karppinen sanoo. Kuva Dynaset Oy.

Sukupolvenvaihdos – miten ihana syy kehittää hallitustyöskentelyä

Ylöjärveläisessä Dynaset Oy:ssä on vauhti päällä. Yhtiössä on viritetty hallitustyöskentelyä viime vuodet määrätietoisesti HHJ-kurssin ja Perheyritysten liiton tuella.

Lue lisää

1,5 vuotta sitten Suomen markkinoille tullut, erityisesti ikäihmisten tarpeisiin suunniteltuja älylaitteita valmistava emporia Telecom GmBH ottaa laitteiden loppukäyttäjät vahvasti mukaan tuotteidensa suunnitteluun. Kuvassa keskellä yhtiön pääomistaja ja toimitusjohtaja Eveline Pupeter. Kuva emporia

emporia haluaa poistaa sukupolvien välisen digitaalisen kuilun

Vaikka Suomi on ikäihmisten digitaitojen vertailussa kärkisijoilla, parannettavaa silti riittää. Avuksi tarvitaan helppokäyttöisiä laitteita ja palveluita sekä kohdennettua tukea.

Lue lisää


Markus Sjölund, Tampereen kauppakamari.

Teollisuus keskittyy sinne, missä ovat yhteydet ja osaajat

Eduskunnassa päivitetään parhaillaan Liikenne 12 -suunnitelmaa. Tarkastelu kattaa vuodet 2025–2036, ja käsittelyssä on koko Suomen liikennejärjestelmä kaikissa väylämuodoissa.

Lue lisää

Johanna Saari.

Itsetuntemus ja motivaatio johtamisen perusteina

Miten motivaatiolla johtaminen liittyy itsetuntemukseen? Mikä on sen merkitys tavoitteiden saavuttamisessa ja tulosten aikaansaamisessa?

Lue lisää

Tutkijat Eija Lehtonen (oik.) ja Ilmari Puhakka, professori Petri Nokelainen, Tampereen yliopisto

Monipaikkainen työ haastaa oppimista ja yhteenkuuluvuuden tunnetta

Laajamittainen monipaikkainen asiantuntijatyö on tullut jäädäkseen. Sillä on vaikutuksia sekä yksilöihin että työyhteisöihin erityisesti keskinäisen vuorovaikutuksen muuttumisen takia.

Lue lisää


Markkinointi ja myynti

laki & talous

Vilja Laaksonen, Aava & Bang Oy

Kestävässä kasvussa johdetaan ihmisiä ja tuloksia

Epävarmoina aikoina on erityisen tärkeää rakentaa luottamusta läpinäkyvän viestinnän avulla ja ylläpitää vuorovaikutteisuutta niin työntekijöiden kuin asiakkaiden suuntaan.

Lue lisää

Riikka Mäkinen, KPMG Oy Ab

KESTÄVÄ LIIKETOIMINTA MENESTYSTEKIJÄNÄ

Ilmastonmuutoksen ja muiden globaalien haasteiden ratkaisemisessa tarvitaan myös yritysten aktiivisia toimia. Menestyvä tulevaisuuden yritys rakentuu kestävälle liiketoiminnalle, joka hyödyttää yrityksen itsensä lisäksi myös ympäristöä ja ympäröivää yhteiskuntaa.

Lue lisää


RATKAISUJA OSAAJAPULAAN

Ukrainalaiset ovat erittäin motivoituneita aloittamaan työt vaikka heti, Startup Refugeesista kerrotaan.

Kauppakamarit yhteistyöhön ukrainalaisten työllistämiseksi

Kauppakamarit ympäri Suomen aloittavat yhteistyön ukrainalaisten työllistämiseksi. Työpaikkoja välitetään Startup Refugeesin avulla.

Lue lisää

Vuoden vaihteessa tehdyn kauppakamareiden kyselyn mukaan ulkomaisia osaajia rekrytoineiden yritysten kokemukset ovat valtakunnallisesti erittäin positiivisia. Tampereen kyselyssä positiivisesta tai erittäin positiivisesta kokemuksesta kertoi runsaat 63 prosenttia.

Kansainvälisistä osaajista uutta osaamista ja virtaa ​​​​​​​

Kun yrityksen tavoitteena on kansainväliset markkinat, sen kannattaa aloittaa kansainvälistyminen omasta työyhteisöstään.

Lue lisää