Elisa Saarisen mukaan strateginen kumppanuus johtavien finanssiteknologiayhtiöiden kanssa avaa uusia rahoitusmahdollisuuksia suomalaisille pk-yrityksille ja sijoittajille.

Vauraus Suomi on solminut yhteistyösopimuksen kansainvälisten finanssiteknologiayhtiöiden Exaloanin ja Chartered Investmentin kanssa.

Lue lisää

– Olen yrittäjähenkisestä perheestä, joten kauppakamariympäristö vastaa hyvin arvomaailmaani. Kauppakamarissa pystyn myös syventämään kansainvälisen kaupan osaamistani, uusi tapahtumakoordinaattori Hanna Ojaniemi sanoo.

Hanna Ojaniemi aloitti tapahtumakoordinaattorina

Tampereen kauppakamarin tapahtumatuotantoa on vahvistettu uudella tapahtumakoordinaattorilla. Tehtävässä aloitti elokuussa Hanna Ojaniemi.

Lue lisää

Maria Solala-Aro.

Yritysjärjestelyt yrityskaupan esitoimena

Yrityksen myynti ja sen toteuttamistavat ovat yritykselle ja omistajille isoja päätöksiä. Varsin usein yrityskaupan suunnittelu aloitetaan erilaisilla yritysjärjestelyillä. Yrityskaupan toteuttamiseen kannattaakin varata reilusti aikaa, sillä prosessi on usein ajallisesti pitkä ja sitoo yrityksen resursseja.

Lue lisää


Antti Eskelinen, Tampereen kauppakamari.

Nyt olisi ollut ysitien vuoro

Hallituksen budjettiesitys sisältää Pirkanmaalle paljon hyvää, mutta pettymyksiltäkään ei vältytty. Suurin niistä oli Valtatien 9 puuttuminen investointilistalta.

Lue lisää

Mikko Suvanto, TFW Manse.

Yhteisöllisessä työpaikassa on tilaa ilolle ja naurulle

Työpaikka ei ole pelkästään paikka, jossa tehdään töitä. Se on myös yhteisö, jossa vietämme suurimman osan arkipäivistämme. Yhteisön merkitys työhyvinvoinnille on siksi valtava.

Lue lisää

Jari Ahjoharju, toimitusjohtaja, Visit Tampere Oy

Kongressivieras kuluttaa käydessään 1400 euroa

Tampere tunnetaan suosittuna kokous- ja kongressimatkailukohteena Suomessa. Kaupungin keskeinen sijainti, hyvät kulkuyhteydet ja monipuoliset kokous- ja majoituspalvelut houkuttelevat yrityksiä ja organisaatioita järjestämään tapahtumansa Tampereella.

Lue lisää


Markkinointi ja myynti

laki & talous

Petri Uusitalo, toimitusjohtaja, Kaski Creative Agency Oy

Kyllä, teilläkin on brändi, halusit tai et

Tämä on hyvä tai huono uutinen, riippuen siitä mitä itse ajattelet asiasta: kaikilla yrityksillä on brändi.
​​​​​​​

Lue lisää

Peter Rasmussen ja Otto Santala, Asianajotoimisto Alfa Oy.

Osakeyhtiön johdon vastuu haastavina aikoina

Osakeyhtiön toiminnan tarkoituksena on tuottaa voittoa osakkeenomistajilleen, jollei yhtiöjärjestyksessä määrätä toisin. Koska liiketoimintaan kuuluu olennaisesti riskinotto ja epävarmuus, aina kaikki ei mene suunnitellusti.

Lue lisää


RATKAISUJA OSAAJAPULAAN

Kansainvälisen rekrytoinnin aloittaminen ulkomaisista opiskelijoista kannattaa. Opiskelijat ovat lähellä, he tuntevat suomalaista kulttuuria ja osaavat todennäköisesti jonkin verran myös suomea.

Kansainväliset opiskelijat ovat työmarkkinoiden kätketty resurssi

Suomessa opiskelee vuosittain kymmeniä tuhansia kansainvälisiä opiskelijoita, joista suuri osa haluaisi jäädä maahan valmistumisensa jälkeen. Työvoimapulaa potevien yritysten kannattaisikin tarttua tähän vähäiselle huomiolle jääneeseen resurssiin.

Lue lisää

Ukrainalaiset ovat erittäin motivoituneita aloittamaan työt vaikka heti, Startup Refugeesista kerrotaan.

Kauppakamarit yhteistyöhön ukrainalaisten työllistämiseksi

Kauppakamarit ympäri Suomen aloittavat yhteistyön ukrainalaisten työllistämiseksi. Työpaikkoja välitetään Startup Refugeesin avulla.

Lue lisää

Vuoden vaihteessa tehdyn kauppakamareiden kyselyn mukaan ulkomaisia osaajia rekrytoineiden yritysten kokemukset ovat valtakunnallisesti erittäin positiivisia. Tampereen kyselyssä positiivisesta tai erittäin positiivisesta kokemuksesta kertoi runsaat 63 prosenttia.