Juha Vikman sanoo koronakriisin osoittaneen, että tarvitaan entistä parempaa ja rakentavampaa bisnesdialogia, dialoginomaista neuvottelua, jossa olennaista on kurantti tilannekuva. – Oikea tieto johtaa oikeaan tekoon.

– Miksi sinä minusta jutun haluat tehdä? laskentakonsultti Juha Vikman kysyy ensimmäiseksi.
Kysymys yllättää. No, esimerkiksi siksi, että olet esittänyt kiinnostavia ajatuksia koronakriisiä käsittelevissä Kassavirta-blogeissasi. Siksi, että yritysten talousseuranta on nytkin ajankohtaista. Siksi, että olet yksi konsulteista, jotka auttavat yrityksiä ELY-keskuksen yrityspalvelujen toteuttamisessa.

Lue lisää

– Kasvu lähtee oikeanlaisista osaajista ja siitä, mitä vuosien varrella on tehty, referensseistä. Se lähtee asiakkaiden luottamuksesta. Ennakkoluulottomuudestakin, halusta ja osaamisesta tehdä asioita, joilla on tekijöille, yrityksille ja yhteiskunnalle kestävää merkitystä tulevaisuuden kannalta, sanoo Solitan toimitusjohtaja Jari Niska.

Solita Oy:
Tavoitteena kestävä vaikuttavuus

Digitaalisen ja datakeskeisen liiketoiminnan rakentamiseen palveluja kehittävä Solita tai monet muutkaan ICT-alan yritykset eivät ole ensimmäisten koronaiskujen ottajia. Ne ovat niitä, jotka ovat jo pitkään auttaneet yrityksiä parantamaan nyt kipeästi kaivattua digitaalista kyvykkyyttä. Tai kuten toimitusjohtaja Jari Niska sanoo: rakentamaan vaikuttavuutta, joka kestää ja jolla on merkitystä tulevaisuuden kannalta.

Lue lisää

Riina Lundman ja Kasmir Jolma ehdottavat prosenttitohtoria isoihin rakennus- ja miksei myös muihin hankkeisiin. – Paljon puhutaan tiedolla johtamisesta, tiedonkäsittelystä ja nopean tiedon haltuunoton tarpeesta. Tohtoreilla näitä taitoja on, he sanovat. Kuva Jolma Arkkitehdit Oy

Tutkimusta yritykselle, töitä tohtorille, kokemuksia kaikille

Suomalaiset yritykset suuryrityksiä lukuun ottamatta ovat varovaisia palkkaamaan tohtoreita. Kansainvälisessä vertailussa Suomi jää selvästi esimerkiksi Saksasta ja häviää myös muille Pohjoismaille.

Lue lisää


Apulaisjohtaja Markus Sjölund, Tampereen kauppakamari.

Onko kriisissä todella mahdollisuus?

Koronatuhkasta nousevan yhteiskunnan täytyy olla ennen kaikkea entistä joustavampi ja dynaamisempi.

Lue lisää

Tampereen yliopiston teknologian ennakoinnin teollisuusprofessori Arho Suominen.

Tulevaisuusinvestoinnit kasvuun

Meidän on yhteiskuntana pysäytettävä nykyinen osaamista rapauttava tutkimus-, kehitys- ja innovaatiopanostusten lasku ja käännettävä suunta nousuun.

Lue lisää

Market Manager Vesa Haapalahti, IKEA Tampere.

Asiakkaan uusi arki

Kun arki hidastuu ja jopa haurastuu, kestävän arjen tarve konkretisoituu.

Lue lisää


Markkinointi ja myynti

laki & talous

Toimitusjohtaja Ari Selander, Viestintätoimisto Selander & Co Oy.

Mikä ei muutu?

Kestävän kehityksen ja vastuullisen liiketoiminnan haasteet, käytännöt ja tulevaisuudennäkymät eivät ole kadonneet mihinkään. Päinvastoin.

Lue lisää

Partner, Tax Anne Launis ja Manager, Legal Iiris Lappalainen, PwC.

Yrityksen omistuksen jatkuvuuden turvaaminen korona-aikana

Lue lisää


Yritykset kertovat

Tommy Hilfiger Ideaparkin henkilökunta palveluksessasi: Sanna Mensonen (vas.), myymäläpäällikkö Harri Laisi, omistaja Jenni Ahola ja myymälävastaava Elisa Tammi.

TOMMY HILFIGER IDEAPARK
auttaa valinnoissa

Oli kyseessä sitten oma pukeutumisesi tai vaikka henkilökunnan muistaminen, uudet työasut tai yhtenäinen pukeutuminen yritystapahtumiin, Ideaparkin Tommy Hilfigerillä autamme tuotteiden valitsemisessa – liikkeessämme et ole koskaan yksin valintojesi kanssa.

Lue lisää

Tämän päivän organisaatiossa havaintoja tehdään ja niitä halutaan kerätä talteen hyvin erityyppisistä seikoista.

Sisäinen viestintä nousee pilveen

– Paperilapuista, listoista ja erilaisista excel-koosteista halutaan päästä yrityksissä eroon ja keskittää samalla kaikki viestintä pilveen. Välittömät ja välilliset säästöt voivat olla yhteensä jopa kymmeniätuhansia euroja vuodessa, kertoo yritysviestinnän konsultti Jukka Viitala PalveluPisara Oy:stä.

Lue lisää

TilaCenter rakentaa älykkäitä toimitiloja Hervantaan

Huppionmäen teollisuusalueen uudet hallit on suunniteltu pienyrityksille. Kankaanpääläiset yrittäjät valitsivat Hervannan sen sijainnin vuoksi.

Lue lisää