Suomen tiet kuntoon, allekirjoita Tievetoomus

SKAL ry:n ja Suomen Tieyhdistyksen käynnistämä Tievetoomus on kerännyt jo yli 800 allekirjoitusta. Järjestöt ja yritykset eri toimialoilta vetoavat päättäjiin, jotta tiet saadaan kuntoon.

Allekirjoituksen voi tehdä vielä 24.3. mennessä, jonka jälkeen vetoomus luovutetaan eduskunnan puhemies Matti Vanhaselle.

Vetoomuksen suosio osoittaa, että tiestön huonosta kunnosta kannetaan huolta useilla aloilla. Huonokuntoisten päällysteiden määrä on lisääntynyt nopeasti, reilussa kymmenessä vuodessa 3000 kilometristä 9000 kilometriin. Tiestön korjausvelka on kasvanut 1,6 miljardiin euroon. Ammattikuljettajista yli puolet on sitä mieltä, että esimerkiksi talvikunnossapito pääteilläkään ei ole riittävällä tasolla.

– Allekirjoittaneiden viesti on selvä: kun tiet kerran on saatu rakennettua, pidetään niistä huolta. Näin luomme parhaat mahdolliset toimintaedellytykset yhteiskunnallemme ja takaamme sen kestävän toiminnan myös tulevaisuudessa, sanovat Suomen Kuljetus- ja Logistiikka SKALin toimitusjohtaja Anssi Kujala ja Suomen Tieyhdistyksen toimitusjohtaja Nina Raitanen.

Lue Tievetoomus ja liity allekirjoittajiin täältä.

 

Scroll to Top