Säännöllistä tiedonvaihtoa lentoliikenteen kehittämiseksi

Yhteisissä tapaamisissa Tampereen alueen eri asiantuntijat ja Finnairin edustajat pystyvät jakamaan tietoa tehokkaasti keskenään.

Tampere-Pirkkalan lentoaseman sijainti on loistava, kahden tunnin säteellä asuu noin kolme miljoonaa ihmistä. Tampere on kasvun kaupunki, alueella on paljon suuria vientiyrityksiä ja kansainvälinen turismi alueelle on ollut kasvussa.

Noin 20 prosenttia Suomen viennin arvosta tulee Pirkanmaan, Keski-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen ja Etelä-Pohjanmaan seudulta, joten Tampere-Pirkkala on alueen yrityksille tärkeä. Vahva talousalue tarvitsee hyviä lentoyhteyksiä, hyvä saavutettavuus parantaa alueen kilpailukykyä ja on kasvun mahdollistaja. Tulevaisuudessa Tampereen asukasmäärien ja työpaikkojen ennustetaan kasvavan. Hyvät julkisen liikenteen yhteydet Tampereelta ja lähialueilta lentokentälle ovat tärkeitä, tulevaisuudessa esimerkiksi raitiotieyhteys tukisi loistavasti lentokentän käyttöä.

Finavian investointiohjelma Helsinki-Vantaalla tukee hyvin kasvavia matkustajamääriä tulevaisuudessa ja vaihtomatkustajien sujuvaa ja nopeaa koneen vaihtoa sekä entistä parempaa asiakaskokemusta. Investointien myötä tulee lisää pinta-alaa terminaaliin, lisää koneiden siltapaikkoja, lisäkapasiteettia matkatavarankäsittelyyn ja passintarkastukseen. Avaraa ja viihtyisää tilaa, uusia palveluja ja nykyaikaista infrastruktuuria otetaan käyttöön. Lentoasemalle saadaan runsaasti lisää matkustajatilaa ja mahdollisuuksia kehittää palvelutarjontaa entistä monipuolisemmaksi.

Finnair jatkaa panostuksia asiakaskokemukseen, käynnissä on koko ATR-laivaston matkustamojen uudistus. Kaikki koneet saavat Finnairin ulkoasun ja koko matkustamo vaaleamman värityksen, uudet istuimet ja matot. Koko ATR-laivaston uusimisen arvioidaan valmistuvan 2020 ensimmäisen kvartaalin loppuun mennessä. ATR-koneet ovat käytössä muun muassa Tampereen ja Helsingin välisellä reitillä.

Kesäkuussa avasimme Helsinki-Vantaalla uuden Platinum Wing -loungen, joka on saanut asiakkailtamme innostuneen vastaanoton. Business Class -loungen laajennus valmistuu alkusyksystä. Helpotimme myös asiakkaan ostopolkua uusimalla Finnair.com-verkkosivuston, joka on avattu jo yli 30 markkinalla.

Säännölliset tapaamiset Tampereen kaupungin avainhenkilöiden kanssa ovat tärkeitä lentoliikenteen kehittämisen kannalta. Näissä tapaamisissa saamme erittäin tärkeää tietoa Tampereen alueen tarpeista sekä samalla pystymme jakamaan tietoa tehokkaasti muun muassa Finnairin liikenne-ohjelmasta ja suunnitelmista. Saamme hyvää näkemystä alueen vetovoimatekijöistä ja tulevaisuuden näkymistä, mutta myös tämänhetkisistä haasteista. Näissä tapaamisissa Tampereen alueen eri asiantuntijat ja Finnairin edustajat pystyvät jakamaan tietoa tehokkaasti keskenään.

Jyrijaakko Ritamies
Manager Sales Finland & Global Strategic Accounts
Finnair Oyj

 

Scroll to Top