Rakenna työnantajamielikuva, joka hurmaa!

Eeva-Maija Hiekkataipale.

Työnantajamielikuvan rakentaminen ei ole vain markkinointitemppu, vaan strategista työtä, joka määrittää, miksi huippuosaajat valitsevat juuri teidät – ja erityisesti miksi he haluavat jäädä teille. Kysymys on siitä, miten voit tarjota työntekijöille kokemuksen, joka vastaa heidän odotuksiaan.

💡Tunne työntekijäsi!

Kaikki lähtee kohderyhmän määrittelystä. Kuten markkinoinnissa ylipäätään, myös työnantajamielikuvan rakentamisessa täytyy tietää, kenelle puhutaan: millaisia huippuosaajia etsit ja mitä he haluavat? Ennen kuin voit houkutella parhaita, sinun on tunnistettava, minkälaista osaajaa tarvitset. Minkälainen on heidän työhistoriansa, mihin he tähtäävät ja mitä he arvostavat työelämässä?

Muista, että raha ei ole ainoa motivaattori. Ihmiset arvostavat kulttuuria, kehittymismahdollisuuksia ja tasapainoa työn ja vapaa-ajan välillä. Tarjoa sitä, mitä he oikeasti kaipaavat – työtä, joka tuntuu merkitykselliseltä ja jossa he voivat loistaa!

💡 Tunne kilpailuetusi!

Kilpailu talenteista on kovaa. On tärkeä tehdä hyvät rajaukset ja määrittelyt haluttujen tekijöiden kohderyhmästä, jotta voit erottua heidän silmissään muista vastaavista työnantajista ja tehdä yrityksestäsi houkuttelevan vaihtoehdon!

Sinun on osattava kertoa, ketä olette ja millaista teillä on olla töissä.

Onneksi kuumin ”pallomeri-pienpanimo-olut-pleikka”-trendi on jo selätetty”. (Eikä tässäkään varsinaisesti mitään vikaa ole, jos työntekijät aidosti kokevat nämä asiat merkityksellisiksi! Metsään mennään, kun yritetään pakottaa omaa organisaatiota tähän muottiin.)

Monesti arvokkaimmat asiat ovat niitä yksinkertaisimpia: mikä meillä on hyvin ja miksi? Tunnista (ja vaali!) siis organisaatiosi sisäisiä vahvuuksia ja arvoja kuten tiimihenkeä, innovatiivisuutta, työntekijöiden kehittymistä, joustavia työaikoja, monipuolisia etuja, etätyömahdollisuuksia tai selkeää urapolkua. Tärkeintä tunnistaa mikä teillä eniten aiheuttaa sisältä pörröisen olon! Kerro vahvuuksistanne omalla, aidolla tavallasi – ja konkreettisesti. Näin voit houkutella niitä, jotka arvostavat juuri sitä, mitä sinulla on tarjottavaa.

💡Lunasta lupaukset!

Jos olet tehnyt suunnitelmat työnantajamielikuvatyöstä huolella ja totuudenmukaisesti, työtä on helppo jatkaa ja pitää kiinni jo olemassa olevasta. Viestintä ja yhteinen suunta ovat avainasemassa. Sinun on varmistettava, että kaikki tiimit ymmärtävät yhteisen tavoitteen ja sitoutuvat siihen.  Älä siis yritä maalata mustaa valkoiseksi tai laittaa kakkakasan päälle rusettia. Yhdessä eletty työarki on paras keino lunastaa ennakko-odotukset puolin toisin.

Työnantajamielikuvan rakentaminen ei ole vain rekrytointia, vaan se on jatkuvaa työtä – arjen tekemistä, joka heijastaa annettuja lupauksia. Sisäinen viestintä ja yrityskulttuurin kehittäminen ovat yhtä tärkeitä kuin ulkoinen brändiviestintä. Pidä lupauksesi ja varmista, että jokainen työntekijä tuntee olevansa osa tätä matkaa!

Kolme pointtia työnantajabrändin kirkastamiseen:

💎 Tunnista kasvun vaatimat ammattilaiset – keitä ovat ne huippuosaajat, joita tarvitset?

💎 Kiteytä vahvuudet ja erottuvuustekijät – mitkä ovat teidän “supervoimanne”?

💎 Varmista sitoutuminen – työnantajamielikuva eletään todeksi arjessa!

🥕 Eeva-Maija ”Emppu Hiekkataipale
työelämän parantaja, yrittäjä ja toimitusjohtaja
Porkkana ja keppi Oy

Scroll to Top