Lokakuussa Lost In Music

Uuden ja ajankohtaisen musiikin kaupunkifestivaali Lost In Music soi Tampereella 14.–17.lokakuuta.

 

Lost In Music tarjoaa laajan kattauksen uusia, nousevia pop-, rock-, indie- ja metallibändejä, ja mukana on myös hiphop- ja maailmanmusiikkia. Yli 100 artistia esiintyy Tampereen keskeisissä keikkapaikoissa, tänä vuonna kuullaan muun muassa Antti Tuiskua, Pietarin Spektaakkelia, Sofaa ja Color Doloria. Festivaali on osa Musiikki & Mediaa, joka on Suomen suurin alan ammattilaisten vuosittainen tapahtuma. Lost In Music toimii myös showcase-festivaalina, jolla vierailee satoja kotimaisia ja kansainvälisiä musiikkialan toimijoita katsastamassa Suomen musiikkiuutuuksia.

www.lostinmusic.fi

Etusivun kuvassa Satin Circus Lost In Musicissa 2014, kuva Mikko Kauppinen.


Huutomerkki lila

Pirkanmaan festivaalien jäsentapahtumien kesäsesonki onnistui hyvin. Touko-elokuussa järjestettiin 21 festivaalia kahdeksassa Pirkanmaan kunnassa. Yhteenlaskettu kävijämäärä oli lähes 500 000 henkeä, mikä on 15 prosenttia enemmän kuin vuonna 2014. Eniten yleisömääräänsä kasvattivat Blockfest, Tampereen Teatterikesä, Tammerfest, Tampereen Flamencoviikko ja Mäntän Musiikkijuhlat.
Pirkanmaan festivaalien vuonna 2013 teettämän laajan kävijätutkimuksen mukaan jäsenfestivaalien kävijät käyttävät rahaa vierailunsa aikana erilaisiin palveluihin ja ostoksiin keskimäärin 143 euroa/kävijä. Viime kesän festivaalivieraat jättivät seudulle yhteensä lähes 70 miljoonaa euroa.