Haitarille kyytiä!

Sata-Häme Soi Ikaalisissa 30.6.–5.7. tähtivieraanaan Gil Goldstein.


Goldsteinillä on takanaan jo neljä vuosikymmentä uraa jazzmuusikkona, säveltäjänä, sovittajana ja tuottajana. Hänen harmonikkansa on soinut muun muassa Bobby McFerrinin kuin Pat Methenynkin yhtyeissä ja kolmella Grammy-palkitulla albumilla.

Sata-Häme soi -festivaalin keskiössä on harmonikka ja musiikin tyylien laaja kirjo: Sibeliuksen sävellykset, jazzin klassikot, Piazzollan tangot, kirkkomusiikki ja kansanmusiikki. Kaiken kaikkiaan viikon aikana konsertteja ja tapahtumia on yli 30 ja esiintyjiä noin 800 Anssi Kelasta Pirkka-Pekka Peteliukseen.
Perinteinen osa festivaalin ohjelmaa ovat kilpailut. Kultainen Harmonikka on viihdeharmonikansoiton Suomen mestaruuskilpailu 15–35-vuotiaille, ja Lasten Hopeinen Harmonikka on tarkoitettu 10-vuotiaille ja sitä nuoremmille. Suomen Pelimannimestaruuskilpailut on vanhin Suomessa yhtäjaksoisesti järjestetty valtakunnallinen harmonikkakilpailu ja yksi Sata-Häme Soi -festivaalin kulmakivistä.

www.satahamesoi.fi

Kuva: Amerikkalainen muusikko Gil Goldstein konsertoi Ikaalisissa pianisti ja säveltäjä Iiro Rantalan kanssa. Kuva John Abbot