Järvet ovat Tampereen matkailun kääntämätön valttikortti

Suurten ja mahtavien elämysten rinnalle kaivataan paikallisia, luonnollisia ja aitoja kokemuksia.


Kaksi järveä ja niiden välissä virtaava koski ovat syitä, miksi Tampereesta on syntynyt kaupunki. Tamperetta ympäröivä vesi on ollut merkittävä elementti elinvoimaisen elinkeinoelämän kehittymiselle ja kaupungin kasvulle. Sittemmin järvien rooli kaupungissamme on muuttunut ja monet sen tarjoamat mahdollisuudet ovat vielä hyödyntämättä – Suomi tunnetaan tuhansien järvien maana, mutta Tampereen maine ainutlaatuisena kahden järven kaupunkina vaatii vielä kirkastamista.

Suomi on matkailumaana ollut tänä vuonna hienosti esillä kansainvälisesti. Muun muassa Lonely Planet rankkasi Suomen top 10 -listansa kolmossijalle maana, jonne kannattaa juuri nyt matkustaa. Se on hieno saavutus, mutta vielä hienompaa olisi, jos vinkit johdattaisivat suoraan Tampereen järvimaisemien äärelle.

Tampereen vastineet Helsingin Löylylle ja Altaalle siintävät vielä tulevaisuudessa, mutta Laukontorille suunniteltu sauna, Mustalahteen ideoitu järvimatkailukeskus sekä Tampereen ”Lake City” -brändäys olisivat kuitenkin reippaita askelia oikeaan suuntaan. Kehitystä tarvitaankin, sillä tämä ei ole vielä parasta, mihin me pystymme.

Keskustan läheisyydessä sijaitseville rannoille sopisi vielä paljon monenlaisia vesillä liikkumiseen ja järvimaisemista nauttimiseen liittyviä palveluita, ja esimerkiksi Viikinsaaressa näen valtavaa kehittämispotentiaalia. Oikeilla teoilla ja hyvällä yhteistyöllä järvet ovat loistava keino nostaa kaupungin matkailuprofiilia ja vahvistaa alueen kaupallisia palveluita. Pysähtymistila on ilokseni ohitettu ja tulevaisuuden visioille rakennetaan parhaillaan vahvaa pohjaa avoimessa ja toiveikkaassa hengessä.

Meidän liiketoimintamme mielletään usein järvimatkailupalveluiden tuottamiseksi, mutta turistien lisäksi tärkeitä kohderyhmiämme ovat kaupunkilaiset ja paikalliset yritykset. He ovat arvokkaita kumppaneitamme, joille haluamme tarjota entistä parempia elämyksiä ja palveluita arjen keskellä kaikkina vuodenaikoina. Jo nyt tarjoamme myös yrityksille monenlaisia palveluja ja ratkaisuja yritysten arkeen, palaveripaketeista isoihin ja pieniin yritystapahtumakokonaisuuksiin.

Nykypäivänä mahtipontisten, suurten ja mahtavien elämysten rinnalle kaivataan paikallisia, luonnollisia ja aitoja kokemuksia. Ja juuri näissä adjektiiveissa piilevät järviemme vahvuudet. Ihmeitä ei siis tarvitse tehdä, vain olemassa olevien vahvuuksien esilletuomista, määrätietoista kehittämistä ja rantojen elävöittämistä. Näillä peliliikkeillä nostamme järvet tamperelaisuuden ytimeen ja luomme palveluja, joiden parissa ihmiset haluavat viettää aikaa.

Mari Vuorinen

toimitusjohtaja

Hopealinjat / Suomen Hopealinja Oy ja Oy Runoilijan tie