Talous kohenee – pula-aika koittaa?

EK:n heinäkuun lopun yritysbarometri kertoo, että Suomen elinkeinoelämän suhdannetilanne on parantunut selvästi alkuvuonna.


Loppuvuonna kasvu ei ole yhtä vahvaa, mutta tilanne on kuitenkin suotuisa.

Mutta mitä kertoo se, että yrityksissä on kapasiteetti- ja rekrytointivaikeuksia jo nykyisen suhdannenousun jälkeen, vaikka toisaalta barometri ei raportoi isoja henkilöstömäärien lisäyksiä?

Teollisuudessa ammattitaitoisen työvoiman puute estää kasvua 12 prosentissa yrityksistä, rakentamisessa 37 prosentissa. Palveluissa työvoimapulaa on erityisesti kiinteistö- ja ravintola-alalla.

Barometriä Tampereella kommentoineet Lujatalon aluejohtaja Tuija Schmidt, Vincit Groupin ICT-puolen vetäjä Mikko Kuitunen ja Metso Mineralsin paikallisjohtaja Pirjo Virtanen tunnistavat työvoimapulatuskan.

– Rakentamisessa on pula työnjohtajista, rakennusmestareista, insinööreistä ja toimihenkilöistä. Nykyiset eivät riitä meille kaikille. Toivottavaa on, että Nokia-projektiosaamista saataisiin muuntokoulutuksen avulla hyödyksi rakennusalallekin, Tuija Schmidt sanoo.

Mikko Kuitunen arvioi, että ICT-alaa jo tovin koetellut osaajapula vain kiihtyy. Hän muistutti, että kilpailussa työvoimasta menestyvät ne, jotka pystyvät houkuttelemaan oikeat tyypit.

– Huomion kiinnittäminen esimerkiksi henkilöstön hyvinvoinnin ja työviihtyvyyden parantamiseen ei ole yrityksille enää ”vapaaehtoista” vaan se tulee pakolliseksi kaikille.

Metso Mineralsiin on tämän vuoden aikana palkattu yli sata uutta työntekijää. Pirjo Virtasen mukaan ihmisiä saatiin hyvin.

– Rekrytointiin vaikuttavat sijainti, maine ja kuulopuheet – oppilaistoyhteistyö, henkilöstön hyvinvointi, hyvä johtaminen. Yritysten on myös lunastettava takaisin työntekijöiden luottamus työpaikan tulevaisuuteen. Metson luottamuksesta kertovat hyvät luvut ja hyvä kysyntä sekä tuore miljoonan euron investointi Tampereen konepajaan.

Barometri-Pirjo-Virtanen-netti1Barometri-Tuija-Schmidt-netti1Barometri-Mikko-Kuitunen-netti


Metso Mineralsin Pirjo Virtanen (vas.), Lujatalon Tuija Schmidt ja Vincitin Mikko Kuitunen jakavat huolen osaavan
työvoiman saatavuudesta. Kuvat Annikaisa Knuutila