Qvantel ja PowerVision Tampereelle

Suomalainen ohjelmistoyritys Qvantel on perustanut tuotekehitystoimipisteen Tampereelle, samoin kiinalainen PowerVision.


– Olemme jo pitkään ymmärtäneet tarpeen laajentua Tampereelle, joka on keskeinen paikka tietotekniikan asiantuntijoille. Haluamme saada parhaat mahdolliset IT-alan tekijät meille töihin. Toiveemme on palkata vähintään 20, ehkä jopa 30 uutta työntekijää Tampereen toimipisteeseen vielä tämän vuoden aikana, sanoo Qvantelin toimitusjohtaja Karri Linna.

Vuonna 1995 perustettu yritys on johtava pilvipohjaisten liiketoiminnantukijärjestelmien (Business Support Solutions, BSS) ja IT-konsultointipalvelujen toimittaja. Se työllistää 450 IT-alan asiantuntijaa Suomessa, Virossa, Espanjassa, Ruotsissa, Sveitsissä, Yhdysvalloissa ja Intiassa. Näistä 300 on Suomessa, toimipaikkoinaan Helsinki, Jyväskylä ja uusimpana Tampere. Yhtiö aikoo palkata 70 uuttaa osaajaa vuoden loppuun mennessä

Tutkimusosaaminen kiinnostaa

Kiinalainen miehittämättömiä UAV-lennokkeja (Unmanned Aerial Vehicle) valmistava PowerVision avaa t&k-yksikön Tampereelle Finpron ja Tredean avulla. Investointipäätöksen ratkaisivat suomalainen yliopisto-yritysyhteistyö sekä paikallinen ICT-osaamisen saatavuus ja sopivuus kiinalaisyrityksen tarpeisiin.

Matkapuhelinteollisuuden luoma vahva osaaminen erityisesti langattomien tiedonvälitysjärjestelmien, kuvantamisteknologioiden, sensoreiden ja paikantamisteknologioiden kehittämisessä palvelevat erityisen hyvin PowerVisionin tuotekehitystoimintaa. Tampereen yksikkö keskittyy aluksi radioaalto-, antenni- ja langattomien teknologioiden kehittämiseen.

TALtap-PowerVision-lennokki-netti


Kuva PowerVision