Ollilalle, Mäkitalolle ja Neilimolle julkinen kiitos

Tampereen kauppakamari on palkinnut vuoden 2015 yritysjohtajina Jari Ollilan ja Miika Mäkitalon. Vuoden 2015 elinkeinovaikuttajaksi nimitettiin Kari Neilimo.

 

Jari Ollila on nyt Purso Oy:n hallituksen puheenjohtaja. Hän on toiminut yksikön vetäjänä Riihimäellä, komponenttiryhmän vetäjänä ja Purso Oy:n toimitusjohtajana. Luottamustehtäviä hänellä on esimerkiksi Teknologiateollisuus ry:ssä sekä usean yrityksen hallituksessa.
– Kovana saavutuksena pidän sitä, että omien yritysten kaikki työpaikat on tähän asti pystytty pitämään Suomessa, Ollila kommentoi urakehitystään.
Purso Oy on kovasta kilpailusta huolimatta menestynyt ja kyennyt kehittämään myös omia tuotteita. Purso valmistaa suulakepuristetut alumiiniprofiilit ja niiden jatkojalosteet sekä monipuoliset alumiiniset rakennusjärjestelmät. Yhtiön vuoden 2014 liikevaihto oli noin 73 miljoonaa euroa. Purson toimipaikat ovat Siurossa ja Ikaalisissa, henkilöstöä on yhteensä 240. Alumiiniteollisuuden toimituksista 35 prosenttia meni vientiin.

Menestyksen takana henkilöstö ja kulttuuri

Miika Mäkitalo on johtanut viisi vuotta tiedonhallinnan ohjelmistoyhtiö M-Files Oy:tä aluksi Vice Presidentin roolissa strategiasta ja taloudesta vastaten ja viimeiset miltei neljä vuotta toimitusjohtajana. Hänen aikanaan M-Filesin liikevaihto on kasvanut yli 1 100 prosenttia ja on nyt n 22 miljoonaa euroa. Työntekijämäärä on kasvanut 40:stä lähes 300:aan. Yrityksellä on 100 hengen tytäryhtiö Yhdysvalloissa ja uusi 10 hengen toimipiste Isossa-Britanniassa; näiden ja 400 jälleenmyyjän ansiosta yli puolet liikevaihdosta tulee ulkomailta. M-Files on nostettu viime vuosina arvostetuimpien markkinatutkimuslaitosten, Gartnerin ja Forresterin raporteissa maailman johtavien toimijoiden joukkoon.
– Vaikka yhtiöiden johdossa onkin yksittäisiä henkilöitä, ohjelmistoyrityksen kilpailukyky ei pohjaudu taseessa oleviin koneisiin, vaan menestys on kiinni henkilökunnasta ja kulttuurista. Olenkin todella otettu kauppakamarin nimityksestä ja otan tämän upeana tunnustuksena loistavalle työyhteisöllemme. Tampereelta on hyvä ponnistaa maailmalle, Mäkitalo kiittää.
Hän on kasvuyhtiö HappyOrNot Oy:n hallituksen jäsen ja toimii dosenttina Tampereen teknillisen yliopiston tiedonhallinnan ja logistiikan laitoksella.

Osaamista pirkanmaalaisten yritysten kehittämiseksi

Vuorineuvos ja taloustieteiden tohtori Kari Neilimo on toiminut SOK:ssa pääjohtajana sekä SOK:n hallituksen puheenjohtajana ja hallintoneuvoston puheenjohtajana. Ennen siirtymistään S-ryhmän palvelukseen hän oli Tampereen yliopistossa, Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa ja Lapin yliopistossa liiketaloustieteen professorina. Neilimo on toiminut vuodesta 2007 Tampereen yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston yhteisen, ylimmälle liikkeenjohdolle tarkoitetun Executive Master of Business Administration -ohjelman johtajana.

– Elämäntyötäni on ohjannut halu olla mukana kehittämässä ja edistämässä pirkanmaalaista yritystoimintaa, erityisesti kehittämässä yritysjohdon osaamisvalmiuksia uuden talouden digitaalisessa maailmassa.
Kari Neilimo toimii hallituksen jäsenenä ja puheenjohtajana useissa yrityksissä, muun muassa Tampereen Särkänniemi Oy:ssä, Tampereen Tiivisteteollisuus Oy:ssä, Solita Oy:ssä, HL Eriste Oy:ssä, PPCT Oy:ssä ja LeaseGreen Group Oy:ssä. Hän on lisäksi toiminut puheenjohtajana Tampereen keskustakehittämisen strategisessa työryhmässä vuosina 2010–2011, Tampere-Pirkkala European (AiRRport) -lentokenttätyöryhmässä vuodesta 2012 sekä yritysten kasvua ja kansainvälistymistä edistävän Team Tampereen ohjausryhmässä.

Tampereen kauppakamari on valinnut vuoden yritysjohtajia ja elinkeinovaikuttajia vuodesta 1995 lähtien.

etusivun kuva: Vuorineuvos Kari Neilimo (vas.), Purso Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jari Ollila ja M-Files Oy:n toimitusjohtaja Miika Mäkitalo palkittiin Tampereen kauppakamarin Gaalassa.