Kasvua viennistä

Viennillä on vientiä parkanolaisissa yrityksissä. Esimerkiksi pakoputkia valmistava FennoSteel vie tuotannostaan kuutisenkymmentä prosenttia. Päävientimaita ovat Saksa, Benelux-maat, Ruotsi ja Venäjä.

FennoSteel-nopea-toimitus-on-valttiaVastikään yritys pääsi mukaan suureen eurooppalaiseen hankintaketjuun, jonka arvioidaan lisäävän merkittävästi kauppaa Euroopassa.
– Vuodesta 2013 vuoteen 2014 vientimme kasvoi 10 prosenttia. Kilpailu on kovaa, ja toimijat ovat vähentyneet. Mutta eniten pakoputkien vientiin vaikuttaa kuitenkin sää. Mitä enemmän teitä suolataan, sitä paremmin käy kauppa, sanoo vientijohtaja Juhani Heikkinen.
Venäjälle FennoSteel on vienyt yli kymmenen vuotta, ja myynnin odotetaan kasvavan edelleen.
– Ruplan arvon alhaisuus vaikuttaa, pakotteet eivät ainakaan vielä. Vakituiset asiakkaamme Venäjällä ovat isoja yrityksiä, joiden kanssa kaikki toimii hyvin, sanoo vientiassistentti Viktoria Kemppainen.
Pakoputkimarkkinoilla on oltava laadukas ja joustava. Koko ajan on pystyttävä tekemään uusia tuotteita. FennoSteelin tuoteluettelossa on 4 500 erilaista pakoputkea, ja valikoima kattaa kaikki merkittävät automerkit. Tuotekehityksessä on jatkuvasti noin 300 mallia.


Nopea toimitus on valttia. – FennoSteelin varastossa on 100 000 pakoputkea valmiina maailmalle, kertovat vientijohtaja Juhani Heikkinen ja vientiassistentti Viktoria Kemppainen.