Kivilähde pulppuaa taas

– Meillä revittiin hiuksia, kun ELY-keskuksen kaavamääräysten mukaan emme voineetkaan rakentaa ostamallemme tontille toiveidemme mukaan. Ylöjärven Yrityspalvelusta sanottiin silloin, että älkää stressatko, hoidetaan teille uusi kohde. Jälkeenpäin en voi kuin hämmästellä, miten hyvin kaikki lopulta meni, yksikön päällikkö Pekka Räsänen Kaavin Kivi Oy:stä kertoo.

Kaavin Kivi aloitti Ylöjärvellä syksyllä 2013, ja toimii nyt Kivilähde-aputoiminimellä. Pirkanmaalla yritys tekee kivitasoja ja hautakivien kunnostusta. Hautakivien tuotanto on Savossa, samoin kolme omaa louhosta.
Kaavilla pitkään toiminut yritys halusi kasvaa, ja sitä varten se tutki Suomen karttaa. Kasvukeskuksia vertailemalla valittiin Pirkanmaa, josta ensisijaisesti etsittiin valmista toimitilaa.
− Ylöjärven Yrityspalvelu oli tässä vaiheessa hyvin aktiivinen ja haki meille ratkaisuja. Lopulta päädyimme uuden toimitilan rakentamiseen, sillä halusimme sijainnin vilkkaan tien varresta. Ei tällaisen näkyvyyden hyödyistä kai tutkittua tietoa ole, mutta kun rakentaminen maksaa saman riippumatta mihin tekee, niin miksei ottaisi hyvää näkyvyyttä kaupanpäälle.

Designia haudalle    

Reilun kahden miljoonan toimitilainvestointi Ylöjärvelle oli iso panostus. Kaavin Kiven liikevaihto oli viime vuonna noin viisi miljoonaa euroa.
− Pakko on uskoa, että parempikin aika tulee, ja toisaalta, liikevaihtomme on nousut tasaisesti, myös viime vuonna, Pekka Räsänen sanoo.
Ylöjärvellä yritys työllistää seitsemän henkilöä, yhteensä tekijöitä on kolmisenkymmentä. Räsäsen mukaan muutamassa vuodessa henkilöstömäärä voisi olla Pirkanmaalla viitisentoista. Ensimmäinen toimintavuosi sujui suunnitelmien mukaan.
− Peruskysyntä on aina olemassa, ja nyt bisnes on markkinaosuuksista taistelua. Taantumassa euron eteen on tehtävä töitä tosissaan. Ei meillä edellisessäkään taantumassa 2008−2009 liikevaihto laskenut. Kentältä kuuluu, että ihmiset satsaavat nyt remontteihin mieluummin kuin lähtevät rakentamaan uutta tiukalla budjetilla.
− Olemme jo pitkään pyrkineet tuomaan uutta ajattelua myös hautakiviin. Niissä design ja yksilöllisyys korostuvat entisestään. Hautakiven ei tarvitse olla se perinteinen matkalaukkumalli, musta suorakaide kullatuin kirjaimin, vaan myös erilaisia muotoja ja koristeita voidaan käyttää − toki suomalaisen hillityn tyylin ja seurakuntien ohjeiden mukaisesti.

Teksti ja kuva Aila Välikoski

Ylöjärvi-Pekka-Räsänen-tiukkojen-aikojen-kanssa-on-nyt-elettävä

− Tiukkojen aikojen kanssa on nyt elettävä. Kun senkin ajan, mikä menee tilanteen surkutteluun käyttää hyödyksi ja yrittää tehdä kauppaa, päätyy varmasti parempaan kuin valittamalla, yksikön johtaja Pekka Räsänen sanoo.
 


 

Mitä kuuluu Ylöjärvi?

Lue lisää:
Elinkeino-ohjelmaan terävät kärjet Ylöjärvellä
Ostovoima käännetty kotiinpäin, työvoimaa pitäisi saada