Yritykselle tarjolla helppo tapa löytää kasvu

Tampere on taas eturintamassa kokeilemassa uutta.


Tulevaisuuden kilpailukyvylle ja liiketoiminnan kehittämiselle jatkuva innovointi ja luovuus ovat välttämättömiä. Valitettavasti yrityksen sisäinen kehittäminen jää helposti päivittäisten työrutiinien jalkoihin. Kuinka siis järjestää resursseja muuhun kuin tilauskirjan tuijotteluun?

Tampereella on tällä hetkellä tuhansittain liiketoiminnan kehittämiseen kykeneviä henkilöitä hakemassa mielekästä hyötykäyttöä jopa kymmenien vuosien työkokemukselleen ja osaamiselleen.

Tähän asti työnhakijan on ollut vaikea päästä tarjoamaan apuaan yrityksille: työttömänä on joutunut varomaan oma-aloitteisuutta tiukan lainsäädännön ja arvaamattomien tulkintojen pelossa. Aktiivisuuden on voitu katsoa estävän tarjotun työn vastaanottamista.

Nyt tämä tilanne on muuttumassa ja Tampere on taas eturintamassa kokeilemassa uutta.

Tarvitaan vain lupa saada auttaa

TreStart-toimintatapaa on kokeiltu Tampereella nyt vuoden ajan. Ajatuksena on madaltaa kynnystä yritysten ja osaavien työnhakijoiden vapaamuotoiselle yhteistyölle. Yritys saa helposti ja riskittömästi apua kasvun ja liiketoiminnan ideointiin.

Yritykseltä ei edellytetä muuta kuin lupa auttaa: TreStart-tiimi kartoittaa yrityksen kanssa yhdessä sen kehitystarpeet ja lopun hoitavat TreStart-yhteisöön liittyneet osaavat ja kokeneet työnhakijat.

Yrityksen tunnistettua haastetta ratkaisemaan muodostetaan työryhmiä oikealla taustalla, osaamisella ja mielenkiinnolla varustetuista työnhakijoista. Noin kolmen viikon työskentelyn tuloksena syntyy erilaisia ehdotuksia ja suunnitelmia yrityksen vapaasti hyödynnettäväksi.

Tavoitteena on, että työskentelyyn osallistuneet työnhakijat tulevat samalla yritykselle tutuiksi ja kehittäminen voidaan aloittaa valmiiksi asiaan perehtyneiden ja yritykselle tuttujen henkilöiden avulla.

Työllistämisen eri muodot tutuiksi

TreStart-toiminnan yhtenä tarkoituksena on myös tehdä yrityksille tutuksi kaikki työllistämisen eri muodot. Suoraan vakituiseen työsuhteeseen palkkaaminen on edelleen paras vaihtoehto, mutta keinoja on paljon muitakin: laskutuksen kautta, vuokraamalla henkilöstöä, tekemällä yhteistyötä osuuskuntien kanssa. Lisäksi esimerkiksi monet työvoimapoliittiset toimet, kuten palkkatuki ja rekrykoulutus, ovat yrityksille tarjolla.

Nyt isänmaa täytyy nostaa jälleen jaloilleen. Aloitetaan se saattamalla tamperelaiset yritykset kasvun uralle vapaana olevan osaavan työvoiman avulla. Yrittäjä: ota yhteys TreStartiin – laitetaan liiketoimintaasi uutta buustia.

Ei maksa mitään!

Petri Pekkola
projektipäällikkö
TreStart
petri.pekkola@tredea.fi


Kuva 500

Tasowheel pyysi TreStart-yhteisöltä ideoita liiketoiminnan laajentamiseen ja kansainvälistymiseen. Aamupuuro-tilaisuudessa Tasowheelin toimitusjohtaja Kari Sorjonen (neljäs oikealta) kuulemassa työryhmissä syntyneitä ehdotuksia.