Valmiina uuteen kauheuteen

Särkänniemi on valmiina uuteen kauteen, mutta myös kauheuteen: kesän uutuus on 5D-Kauhukino. Huvipuiston 40-vuotisjuhlakausi starttaa 2.5.

 

Pääportin läheisyydessä sijaitseva 5D-Kauhukino tarjoaa selkäpiitä karmivassa Asylum-elokuvassa sukelluksen vanhan mielisairaalaan syövereihin. Elävää tuntua tuovat 3D-lasit, liikkuvat penkit ja erilaiset veden ja paineilman avulla luodut efektit.

Huvipuiston keskellä sijaitseva Pelitori on uudistettu täysin ja samalla on luotu tarinallinen lapsiperheiden viihtymisalue. Viisi lasten suosikkilaitetta on löytänyt huvipuistopelien rinnalta uuden kodin ja saanut kavereikseen herkku- ja ruokapisteitä.

Särkänniemen kesä rytmittyy erilaisilla teemapäivillä ja konserteilla. Esimerkiksi avajaispäivää tähdittää Krista Siegfrids, Ylen Galaxin Soundin finaalia puolestaan Robin 16.5.

Planetaario-ohjelmistossa aloittaa uusi Full Dome -elokuva Raivoisa maailmankaikkeus, jossa katsoja pääsee kosketukseen kosmisten tuhovoimien ja maapallon ahdistavimpien uhkakuvien kanssa. Delfinaarion kesän näytös on nimeltään Yhdessä – Together. Siinä kuvataan delfiinien ominaispiirteitä, lauman yhteistoiminnan merkityksellisyyttä sekä eläinten ja niiden kouluttajien välistä erityislaatuista suhdetta. Koiramäellä voi tutustua ponivarsa Essiin. Lastenteatterissa nähdään uutuusnäytelmä Elsa, Kille ja Sammon ryöstö. Akvaarion uusia asukkaita ovat nuolimyrkkysammakot ja parta-agamat.

Huvipuistoon on tänäkin kesänä ilmainen sisäänpääsy.