Tunnetko tyypin?

Typografian merkilliseen maailmaan pääsee tutustumaan Tunnetko tyypin? -näyttelyssä Museokeskus Vapriikissa.

 

Lukemalla vastaanotamme päivittäin valtavan määrän informaatiota. Kirjaimet, joilla informaatio meille välitetään, ovat syntyneet monivaiheisen työn tuloksena.

Tunnetko tyypin? -näyttely antaa näkökulmia sekä kirjainmuotoiluun että kirjaintyyppien käyttöön. Näyttely esittelee myös suomalaisia nykypäivän kirjainmuotoilijoita ja heidän töitään. Konkreettiset esimerkit osoittavat, kuinka moninaisia käyttötarpeita kirjaintyypeillä on.

Katsoja voi myös arvioida eri kirjaintyyppien luettavuutta. Näyttöruudun avulla voi esimerkiksi arvioida, miten silmälääkärin testitaulun tavallisin kirjaintyyppi vaikuttaa näkötestin tulokseen. Paranisiko tulos, jos se vaihdettaisiin toisella tapaa muotoiltuihin kirjaimiin?

Päivälehden museon, suomalaisen kirjan museo Pukstaavin ja Mediamuseo Rupriikin yhteistuotantona toteutettu näyttely on esillä 4. lokakuuta saakka.

Huutomerkki lilaFinlaysonilta Vapriikkiin muuttanut mediamuseo Rupriikki avautuu 16. lokakuuta. Museo esittelee mediahistoriaa, joukkoviestinnän muutoksia sanomalehdistöstä radion ja television kautta digitaalisiin peleihin. Uudessa näyttelyssä median ilmiöitä lähestytään kokeiltavien ja pelattavien laitteiden avulla.

www.vapriikki.fi