Tunne Tampere Design

Tampereen seitsemättä Designviikkoa vietetään 21.– 28. elokuuta. Tunteella.

 

Tänä vuonnna teemana on Tuntu. Viikon järjestäjä DesignOnTampere DOT ry haluaa herättää pohtimaan aistien ja kokemusten tärkeyttä virtuaalistuvassa maailmassa. Konkreettinen läsnäolo ja kosketus eivät ole korvattavissa visuaalisilla ärsykkeillä. Tasapaino virtuaalisen ja fyysisen maailman välillä on tulevaisuudessa yhdistyksen arvion mukaan yhä tärkeämpää.
Ohjelmassa on muun muassa Designtori sunnuntaina Tampereen Tullikamarilla ja Muotoilun iltapäivä tiistaina 25.8. Sara Hildénin taidemuseossa. Perjantaina 28.8. vietetään Kivijalka-iltaa keskustan putiikeissa ja viikon päätösjuhlaa muotinäytöksineen Hatanpään valtatie 6:n sisäpihalla. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

DesignOnTampere ry on tamperelaisten eri alojen suunnittelijoiden perustama rekisteröity yhdistys, jonka tarkoituksena on kehittää muotoilu- ja kaupunkikulttuuria Tampereella. Yhdistys tuottaa Designviikon lisäksi vuosittain DesignOnTampere-kartan, jossa on suomalaisia suunnittelijoita ja maailmalla noteerattua designia tarjoavia liikkeitä sekä paikallisia kahvila- ja ravintolayrittäjiä. Yhdistys järjestää myös vuosittain kolme Designtoria ja julkaisee kerran vuodessa DOT-lehden, joka esittelee pirkanmaalaista luovien alojen osaamista ja kulttuuritarjontaa.

www.designontampere.com

Viime kevään Designtorillla oli aika vilske, torilla vieraili noin 4700 kävijää. Kuva Mira Vanttaja.