Tanssivirtaa tanssin virtaa

Tanssivirtaa-festivaali esittelee kotimaisen nykytanssin kiinnostavimmat tekijät ja teokset 19. – 24. toukokuuta Tampereella.

 

Vuosittain keväällä järjestettävän kuusipäiväisen festivaalin ohjelmistossa nähdään nykytanssin uusia kykyjä ja pitkän linjan tanssitaiteilijoiden uusimpia töitä. Mukana ovat muun muassa Petri Kekoni, Laura Koistinen, Teemu Kyytinen, Virva Talonen ja Jeremy Wade sekä Liisa Pentti ja Liisa Risu.
Festivaali tekee myös nykytanssin ensikatsojille ainutlaatuisen tarjouksen: ensikatsojat eli tapahtuman erikoiskutsuvieraat pääsevät veloituksetta tutustumaan ohjelmistosta valitsemaansa teokseen sekä saavat henkilökohtaisen opastuksen esityksen tekijään ja taustaan. Kutsuvieraita opastavat Tampereen konservatorion tanssin ammattiopiskelijat. Tanssivirtaa-erikoiskutsuvieraaksi voi hakeutua sähköpostitse liput(a)tanssivirtaa.net tai soittamalla numeroon 050 550 7019 ja kertomalla lyhyesti, miksi sinä ja halutessasi myös ystäväsi toivoisitte pääsevänne erikoiskutsuvieraiksi.
Jo vuodesta 1997 järjestetyn festivaalin tuottaa Tanssiteatteri MD. Näyttämöteokset esitetään Tanssiteatteri MD:n Hällä-näyttämöllä, Hämeenkatu 25.

www.tanssivirtaa.net

Kuva: Festivaaliviikon aloittaa koreografi Teemu Kyytisen teos Void ja Tanssiryhmä Off/Balance. Kuva Matti Häyrynen