Syksyn pimeys kukistuu 50. kerran!

Tampereen Valoviikot avataan perjantaina 23. lokakuuta – tänä vuonna juhlistetaan myös tapahtuman 50-vuotista historiaa.
Valoviikoilla nähdään sekä tuttuja, nostalgisia kuvioita että aivan uudenlaisia ratkaisuja.

Tampere Tunnetuksi ry järjestää Valoviikkojen avajaiset perjantai-iltana Koskipuistossa. Uudistuneet valokuviot syttyvät yhtä aikaa, lisäksi ohjelmassa on ilotulitus ja tulishow, josta vastaavat tuliryhmä Flamma, Flow Effect ja Special FX.
Avajaiset huipentuvat valotaiteilija Kari Kolan valotaideinstallaatioon Koski. Teos levittäytyy Tammerkosken molemmin puolin. Kolan teos on Koskipuistossa nähtävillä avajaisviikonlopun ajan. P-Hämpissä on nähtävissä muutamia vanhoja 1960-luvun valokuvioita, jotka Finnpark on hankkinut.

Pääsääntöisesti valot syttyvät klo 15.00–16.30 ja sammuvat klo 22.30. Perjantai-lauantai- ja lauantai-sunnuntaiöinä valot palavat aamuviiteen. Valogallerian valot palavat sunnuntaihin 13. maaliskuuta 2016 asti.

Tampere Tunnetuksi toteuttaa Valoviikot yhdessä Tampereen kaupungin ja Tampereen Vera Oy:n kanssa. Avajaisohjelman toteuttamista tukee myös Tampereen teknillinen yliopisto, joka viettää 50-vuotisjuhliaan ja järjestää Tekniikan päivät 22.–24. lokakuuta.

www.valoviikot.fi

http://tekniikanpaivat.fi/tampere

Etusivulla: Valoviikot loistavat uusin kuvioin. Visualisointikuva kuviosuunnitelmista: Tampereen kaupunki/MK Illumination