Sibelius soikoon!

Jean Sibeliuksen syntymän 150-vuotisjuhla huipentuu syksyllä Tampere Filharmoniassa säveltäjämestarin sinfonioihin ja Seitsemän sanaa Sibeliuksesta -tilaisuuksiin Metsossa.

 

Seitsemän sanaa Sibeliuksesta on Tampere Filharmonian ja Tampereen kaupunginkirjaston yhdessä järjestämä haastattelusarja. Syyskuusta joulukuuhun noin kerran kuukaudessa pidettävät tapahtumapäivät sijoittuvat viikoille, joina Tampere Filharmonia soittaa Sibeliuksen sinfonioita. Haastatteluissa kuullaan Filharmonian muusikoiden ja muiden tamperelaisten musiikkivaikuttajien mielikuvia sekä ajatuksia Jean Sibeliuksesta ja hänen musiikistaan. Mukana omilla osuuksillaan ovat tuubansoittaja Harri Miettunen, huilisti Annaleena Jämsä, intendentti Helena Hiilivirta ja ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali yhdessä, toimittaja Harri Hautala ja säveltäjä Jouni Kaipainen. Sarja alkaa tiistaina 1.9. klo 17 pääkirjasto Metson musiikkiosastolla.

Jo keväällä Tampere Filharmonia tarttui Sibeliuksen ensimmäiseen sinfoniaan. Jatkoa seuraa 3. syyskuuta, jolloin kuullaan Sibeliuksen toinen sinfonia. Seitsemäs sinfonia kajahtaa 4. joulukuuta, ja itsenäisyyspäivän konsertissa kuullaan vielä uudelleen ensimmäinen sinfonia.

Ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali kuvasi tunnelmiaan juhlavuoden alussa näin:
– Oikeastaan Sibelius on auennut mulle kunnolla vasta nyt. Olen oppinut ymmärtämään sitä musiikkia. Olen johtanut kaikki sinfoniat nelosta lukuun ottamatta, ja nyt syksyllä kuullaan sekin, ja kaikista tulee komea tulkinta. Teemme aivan varmasti omanlaisemme version.

www.tamperefilharmonia.fi

Haastattelusarjasta tietoa http://aamulehti.menoinfo.fi/tampere/tapahtumat/seitseman-sanaa-sibeliuksesta/516795

Kuvassa Santtu-Matias Rouvali. Kuva Kaapo Kamu.