Nyt koittaa uusi Nykyaika

Valokuvakeskus Nykyaika on asettunut uuteen taidetilaan Tampereen ydinkeskustaan. Gallerian avaa Iiu Susirajan Liika kiltteys ei kannata -valokuvanäyttely.

 

Kauppakatu 14:ssä on katutason galleria ja kaikille avoin valokuvataiteen käsikirjasto. Kellaritilat saadaan näyttelykäyttöön tammikuussa. Yleisölle tarjotaan myös oheisohjelmaa, keväälle luvassa on muun muassa taiteilijoiden tuottamia luentoja, esittelyjä ja työpajoja.

Susiraja Tampereella

Omakuvillaan kansainvälistä kiinnostusta herättänyt Iiu Susiraja rakentaa arkisista esineistä ja yksityisestä ympäristöstään julkisen, hetken tähteyden tilan itseään mallina käyttäen. Taiteilija-tutkija Ulla Karttusen sanoin "Iiu Susirajan omakuvat antavat turpiin ja moneen suuntaan. Päin pläsiä saa taiteen vakavamielisyys, brändätty ihmiskuva, naisen ammattistatus poseeraajana ja koko menestyksen ihana maailma".

Susiraja asuu ja työskentelee Turussa. Hän on opiskellut valokuvausta Turun Taideakatemiassa sekä Paasikivi-opistossa ja tekee parhaillaan maisteriopintoja Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa. Susirajan teoksia on Nykytaiteen museo Kiasman, Helsingin Taidemuseon, Turun museokeskuksen, Päivi ja Paavo Lipposen säätiön sekä Suomen valokuvataiteen museon kokoelmissa.

”Liika kiltteys ei kannata” on Susirajan ensimmäinen näyttely Tampereella. Esillä on kuvia sarjoista Täydellinen arki (2012–13) ja Hyvä käytös (2008–2010). Näyttely jatkuu 29. marraskuuta saakka.
Galleriaan ja käsikirjastoon on vapaa sisäänpääsy.

www.valokuvakeskusnykyaika.fiIiu-Susiraja-Bag-feet-netti

Iiu Susiraja: Pussijalat. Sarjasta Hyvä käytös.

Etusivun kuva: Iiu Susiraja: Terapiahanska. Sarjasta Täydellinen arki.