Ja Tampere soi…

Tampereen kitarafestivaali hemmottelee tänä kesänä erityisesti jazzin ystäviä 30.5.–7.6. Tampereella ja sen ympäristökunnissa. Kuoro- ja yhtyelaululla hellitään Tampereen Sävelessä 3.–7.6.

 

Tampereen kitarafestivaaleilla vauhdikasta mustalaisjazzia esittävät niin hollantilaisten romaniveljesten muodostama kitaraduo The Rosenbergs kuin Shine-trio Espanjasta. Django Reinhardtin hengessä jatkaa myös Hot Club D'Europe. Jazzin muita sävyjä tuovat esille jazz- ja fingerstyle-kitaristi Martin Taylor Skotlannista sekä kotimainen Jukka Perko Avara -trio.
Toinen keskeinen painotus ohjelmistossa on kotimaiset osaajat. Klassisen kitaran tähtiä ovat Grammy-palkittu David Russell Skotlannista, Marco Socías Espanjasta sekä italialainen kitaristi-säveltäjä Carlo Domeniconi. Kitarafestivaali laajentaa tarjontaansa myös sähköiselle puolelle. Yhdysvaltalaisen W.A.S.P. -yhtyeen soolokitaristi Douglas Blair avaa uuden sarjan, jossa kokeellista sähkökitaransoittoa sisältävän konsertin äänentoisto toteutetaan hyödyntäen monikanavaääntä.

www.tgf.fi

Säveliä ja Sibeliusta

Suomen suurin kuoro- ja yhtyelaulumusiikin festivaali Tampereen Sävel puolestaan juhlii kesäkuun alussa 40-vuotista taivaltaan. Festivaalin teemana on Jean Sibelius 150 vuotta. Tapahtuman avaa näyttely säveltäjän kuorolaulujen syntyhistoriasta, ja konserttiohjelma tarjoaa kuultavaksi Sibeliukselta harvinaisia helmiä ja klassikoita ensimmäisistä kuorosävellyskokeiluista viimeiseen kuorolauluun.

http://tamperemusicfestivals.fi/vocal/


Kuva: W.A.S.P. -yhtyeen soolokitaristi Douglas Blair sähköistää Tampereen kitarafestivaalin.