Yhdestä ovesta yrityspalvelujen äärelle

Pirkanmaan yritysten ja yrittäjien on entistä helpompi päästä julkisten yrityspalvelujen äärelle loppukesästä, kun Finnvera, Finpro, Tekesin Team Finland -palvelukonsepti, Ensimetri, Pirkanmaan Yrityskummit, OP ja mahdollisesti myös TE-toimiston yrityspalvelut avaavat yhteiset tilat Technopolis Yliopistonrinteen C-talossa.


Yrityspalvelujen tavaratalosta löytyy 50–60 erikoistunutta asiantuntijaa alkavan yrityksen neuvontaan, yritysrahoitukseen, kansainvälistymiseen, kehittämishankkeisiin, kasvuun ja rekrytointiin. Yritys voi asioida yhden tai useamman tahon kanssa, mutta eri toimijoiden synergioita yhdistämällä tavoitellaan yritysten entistä parempaa palvelua.

– Finnvera oli hakemassa uudenlaisia tiloja, ja siinä yhteydessä aloimme miettiä, keitä muita tiloihin voisi tulla, jotta yritykset saisivat julkisista yrityspalveluista parhaan hyödyn. Technopoliksessa kullakin toimijalla on omat tilansa, mutta myös yhteisiä neuvottelutiloja sekä luonnollisia törmäämisiä edistävä ”Team Finland Café”. Yhteisen kahvipannun ääressä tavataan ja vaihdetaan ajatuksia, tietysti luottamuksellisuus säilyttäen, kertoo tilojen päävuokralaisen Finnveran aluejohtaja Juha Ketola.

Hän korostaa, että aina toimitaan yrityksen ehdoilla, mutta nyt ainakin on mahdollisuus syventää eri organisaatioiden yhteistyötä ja synergian ansiosta sujuvoittaa ja nopeuttaa yrityksen palveluketjua.

Finnvera ja Finpro ovat Tampereella jo toimineet samoissa tiloissa ja tehneet Tekesin kanssa Team Finland -yhteistyötä. Uudempana kumppanina Pirkanmaan TE-toimisto suunnittelee tuovansa tiloihin yrityspalvelut-ryhmän, jonka 20 yritysneuvojaa tarjoaisivat yrityksille erityisesti kasvuyrityspalveluja, yrityksen kehittämis- ja muutoksenhallintapalveluja sekä startup-palveluja. TE-toimiston kautta avautuu myös tuntuma laajaan yrityskenttään, tekeväthän yritysneuvojat Pirkanmaalla noin 1500 yrityskäyntiä vuosittain.

Tiloihin on tulossa myös OP pankki- ja vakuutuspuolen asiantuntijoineen.

Etusivun kuva: Yrityspalvelujen tavaratalo rakentuu Technopolis Yliopistonrinteeseen. Helmikuun lopussa tiloja katsastivat Technopoliksen Henri Rantalainen (vas.), Finnveran Arto Kontio, rakentajan edustajat Tero Puranen ja Jouko Akkanen sekä Finnveran Juha Ketola. Kuva Annikaisa Knuutila