Re-branding tiistaina klo 14

Cumulus-hotelleja on maaliskuusta alkaen muutettu Scandiceiksi. Kyltit saavat kyytiä, ja materiaalit, joissa on vanhan hotellin logo tai jossa Scandicilla on oma tuotemerkkinsä, kierrätetään.


– Hotellien materiaalikierrätys on iso – eikä aivan yksinkertainen projekti. Samankin brändin alle mahtuu laaja kirjo eroja hotelleittain. Osaan hotelleista on materiaalia kertynyt vuosien saatossa paljon, joten menossa on yhdenlainen perussiivous. Tampereellakin Hämeenpuiston Cumulus toimi 28 vuotta ja Koskipuisto lähes 40 vuotta, sanoo Scandic Tampere Hämeenpuiston ja Scandic Tampere Koskipuiston hotellinjohtaja ja Cumuluksen eteläisen alueen päällikkö Outi Ahola.

Yrityskauppojen jälkeen taustalla eri tiimit – kuten it-, hotellijärjestelmä- ja konseptitiimit – ovat tehneet työtä pitkään, mutta näkyvä muutos tehdään yhdessä hujauksessa: esimerkiksi Tampereen Cumuluksiin Scandicin tiimit tulivat maanantaina ja tiistaina klo 14:n jälkeen vanhaa ei saanut näkyä missään. Vaikka Cumulukseen maanantaina majoittunut asiakas poistuukin tiistaina Scandicista, kaiken pitää sujua.

– Esimerkiksi vanhojen varausten siirtäminen järjestelmästä toiseen oli vaativa paikka, mutta tietojärjestelmät ovat toimineet todella hienosti, Ahola kiittelee.

Scandic sisalle-nettiin

Scandicilla on vahva tutorointijärjestelmä ja uudella Scandicilla on aina kummihotellinaan seudun lähin Scandic.
Scandic Tampere Stationin tutori Janne Töllinen ja vastaanotossa avustanut Tiina Arpalahti auttavat käytännön
asioissa. – Tsemppaamme, sillä lyhyessä ajassa on sisäistettävä paljon asioita. Hotellinjohtaja Outi Ahola
on tyytyväinen uudelta isännältä saatuun apuun. – Yrityksessä on aito yhdessä tekemisen ja välittämisen
kulttuuri, mikä on palkittukin: Scandic Hotels Oy valittiin tänä vuonna toistamiseen Suomen parhaaksi
työpaikaksi suurten yritysten sarjassa.

Minne päätyy 29 000 henkaria ja 6000 roska-astiaa?


Scandicilla on re-branding- ohjeistus myös niin sanotun jätteen osalta ja tavoitteina saada sekajätteen määrä mahdollisimman pieneksi ja käyttökelpoinen tavara käyttöön. Kierrätystä varten on yhteisiä kohdelistoja, mutta Outi Ahola sanoo, että Tampereella pyrittiin löytämään myös omia kohteita.

– Kun esimerkiksi huoneiden saippuat ja telineet vaihdettiin omaan tuotesarjaan, sisällöt menivät asumispäivystykseen Hervantaan. Henkarit toimitettiin Tampereen Työväen Teatteriin ja Tampereen Teatteriin, osa roska-astioista meni paikalliselle eläinsuojeluyhdistykselle Eläinavustaja ry:lle. Lapsiin liittyvä give away -tavara meni Mannerheimin Lastensuojeluliitolle.

Lehtiöt ja kynät toimitettiin Edeniin, joka muuttuu Scandiciksi vasta kesäkuussa. Yrityskauppauutisen jälkeen kylpytossut pantiin myyntiin, ja hotelliasiakkaat ostivat ne kaikki.

Kaikkiaan Cumuluksissa kierrätykseen menee muun muassa 29 000 henkaria ja 6000 roska-astiaa. Tampereella kiertoon lähti karkeasti arvioiden 500 roskista ja 2800 henkaria.

 Scandic Cumulus-kyltti netti

Grano hoitaa Cumulusten ulko- ja sisäkylttien poiston ja niiden
kierrätyksen. Saippuajakelijat poistaa ARE. Hotelli- ja ravintolamuseoon
lahjoitetaan aineistoa Cumulus-historiasta kertovaan näyttelyyn. Suuri osa
Tampereen Cumulusten kierrätykseen sopivista tavaroista meni
kuitenkin paikalliseen uuskäyttöön.

Teksti ja kuvat Annikaisa Knuutila