Piceasoft ja Varsta Software ratkovat Androidien tietoturvaongelmaa

Tamperelaisten ohjelmistoyritysten kehittämä ratkaisu paikkaa Androidin tehdasasetukset palauttavassa ominaisuudessa havaitut puutteet.

Cambridgen yliopiston tuoreet tutkimukset osoittavat, että Android-laitteiden tehdasasetukset palauttava ominaisuus ei poistakaan kaikkia käyttäjän laitteeseensa tallentamia tietoja pysyvästi. Piceasoft ja Varsta Software ovat yhteistyössä kehittäneet PiceaEraser-tuotteen ja teknologian, joka tyhjentää Android-laitteiden muistin kaikesta tiedosta, minkä jälkeen laite on turvallista myydä tai antaa romutettavaksi.

Puhelinten kierrätys kasvussa

Analyysiyhtiö Gartner ennusti keväällä, että käytettyjen ja kunnostettujen älypuhelinten myynti kasvaa 120 miljoonaan laitteeseen vuoteen 2017 mennessä, mikä motivoi alan toimijoita kehittämään laitteiden uudelleenkäyttömahdollisuuksia. Nyt Cambridgen tutkimus arvioi käytettyjen Android-laitteiden myynnin pienenevän ja sitä kautta pienentävän myös uusien laitteiden myyntiä. Ongelmalla on siis jopa koko teollisuuteen ulottuvia vaikutuksia, Piceasoft ja Varsta Software arvioivat tiedotteessaan.
Lisäksi Euroopan unionin tietosuoja-asetus asettaa yrityksille merkittäviä sanktioita, jos tietosuojavelvoitteita ei noudateta.
Piceasoft ja Varsta Software keskittyvät tekemään sekä uuden että käytetyn puhelimen ostamisen ja myymisen entistä helpommaksi ja turvallisemmaksi. Piceasoft on erikoistunut mobiililaitteiden, tietokoneiden ja pilvipalveluiden tiedonsiirtoratkaisuihin ja Varsta Software matkapuhelinten tiedonhävitysteknologiaan, puhelimen kierrätyksen mahdollistamiseen. Yhteistyössä syntynyt tuoteperhe kattaa kaikki älypuhelimen vaihdon osa-alueet.

www.piceasoft.com

www.varsta.fi