Microsoftin TamperePolulta osaamisbuustia yrityksiin

Hyviä uutisia pirkanmaalaisille yrityksille: tarjolla on sekä tekijöitä että rahallista tukea niille, jotka haluavat kehittää uusia tuotteita ja palveluja kansainvälisille markkinoille tai jotka etsivät tapoja tehostaa tuottavuuttaan ja kilpailukykyään.

 

Microsoftilta on vapautunut tai vapautumassa satoja osaajia, joiden osaamisskaala ulottuu tuotteen teknisestä tutkimuksesta, suunnittelusta ja kehittämisestä ylläpitoon, myyntiin, markkinointiin, projektinhallintaan…– Ihmisillä on laaja kompetenssi ja laaja ohjelmistokieliosaaminen, muutakin kuin Windowsia ja Symbiania, sanoo Tytti Julkunen, Microsoftin Polku-ohjelman johtaja Tampereella.
– Jos yrityksillä on esimerkiksi digitalisaatioprojekteja suunnitteilla, nyt on tarjolla osaajia, jotka pystyvät tarttumaan kehityshankkeisiin ja saamaan ne vauhdilla liikkeelle. Tai jos lisäkoulutusta tarvitaan, nämä osaajat pystyvät nopeasti omaksumaan uutta – ja yhteiskunta myös tukee tällaista koulutusta.Juuri digitalisaatio on nyt kehittämisen ydintä, hallituksen kärkihanketta myöden. Lisäksi Tekes lupaa tietyt kriteerit täyttävän Microsoft-osaajan palkkaavalle yritykselle puolet tämän palkasta vuoden ajan.
Tytti Julkunen saa jo lähes päivittäin kyselyitä yrityksiltä, niiltäkin, joita kiinnostavat kokonaiset tiimit ja erilaisten osaamisten yhdistelmät.
– Luomme lisäksi yhdessä Finpron kanssa kansainvälisiä kontakteja ja viritämme investoijien mielenkiintoa. Työstämme yhdessä alueellisia kärkiä, joissa huippuosaamista on Tampereen seudulla tarjolla. Yksi on esimerkiksi imaging, sen osaajia on Microsoftin lisäksi muissakin yrityksissä.
Tytti Julkunen pitää tärkeänä, että alueella yhdistetään voimia, yhdessä haetaan ja hiotaan kärkiä ja tehdään osaaminen houkuttelevaksi.
– Täällä on vahva tahtotila, nähdään mahdollisuudet – joita esimerkiksi digitalisaation ja raskaan teollisuuden yhdistelmässä on valtavasti. Syksyn ja kevään aikana pitää aktiivisesti saattaa eri tahoja keskustelemaan keskenään, ja tässä Tampereen kauppakamari ja Tredea ovat tärkeässä roolissa.
Tärkeässä roolissa ovat muun muassa myös työllistymis- ja koulutuskanavia avaavat ELY-keskus ja TE-toimisto.
– Paikalliset toimijat ovat joustavia asiantuntijoita. Yhteistyö sujuu, työssä ei keskitytä byrokratiaan vaan ratkaisuihin. Heillä on kokemusta jo aikaisemmilta kierroksilta, tiedetään, mikä toimii ja mitä ei kannata enää kokeilla. Tämä on jatkuvaa oppimista. Nykyäänhän ihan kaikkien on reagoitava muutoksiin nopeasti.

www.tamperepolku.fi vie osaajien äärelle

Microsoftin Polku-ohjelma on menossa kaikilla muutospaikkakunnilla, Tampereen lisäksi Espoossa ja Salossa. Polku järjestää muun muassa erilaisia rekrytapahtumia sekä tilaisuuksia start-upin perustamisesta kiinnostuneille ja koulutusmahdollisuuksia kartoittaville. Se välittää tietoa myös muiden tahojen järjestämistä rekrytointitilaisuuksista.
TamperePolun www-sivusto avattiin lokakuun alussa osoitteessa www.tamperepolku.fi.Sieltä löytää talenttitarjonnan sekä kontaktit, ja tietoja täydennetään jatkuvasti.

Tytti-Julkunen net


Tytti Julkunen johtaa Polku-ohjelmaa Tampereella ja avaa ovia uuteen – eli välittää yrityksille tietoa Microsoftilta vapautuvasta osaamisesta. – Saan yhteydenottoja yrityksiltä lähes päivittäin. Yleisvire on positiivinen, valoa ja paloa on paljon ilmassa. Kuva Annikaisa Knuutila

 

etusivulla: Microsoft-osaajille järjestetään erilaisia kontakti- ja rekrytilaisuuksia. Uudella Tehtaalla matchmaking-tapahtumassa syyskuussa yritykset kertoivat osaamis- ja rekrytointitarpeistaan. Kuva Uusi Tehdas