Marriott tulee Tampereelle

Hotelliketju Marriott International avaa lokakuussa 2019 Tampere-talon viereen ensimmäisen Suomen hotellinsa. Hotelli on osa Courtyard by Marriott -hotellibrändiä. Investoinnin tekee Marriott International kaupallisena kumppaninaan operaattori Odyssey Hotel Group.


Hotelliin tulee 11 maanpäällistä kerrosta ja 229 hotellihuonetta.

– Marriott Internationalille on tärkeää kasvattaa läsnäoloaan Pohjoismaissa ja etenkin Suomessa. Tampere on yksi maan keskeisimpiä kaupunkeja. Odotamme hotellimme houkuttelevan matkustajia ja tapahtumia Tampereelle eri puolilta maailmaa, sanoi Marriott Internationalin Keski- ja Pohjois-Euroopan kehitysjohtaja Tuomas Laakso.

Odyssey Hotel Groupin toimitusjohtaja Rick van Erp kehui Tamperetta dynaamiseksi kaupungiksi ja perusteli hotellin perustamista juuri tänne sanomalla, että hotelliprojektin ja kaupungin laatu ovat hyvät ja projektin ajoitus sopiva.

Marriott-hotelliketju on liikevaihdolla sekä hotellihuoneiden ja kanta-asiakkaiden määrällä mitaten maailman suurin hotelliketju. Sillä on yli 100 miljoonaa kanta-asiakasta.

Tampereen kaupunki myy hotellin tontin Kevalle 3,4 miljoonalla eurolla. Hotellin suunnittelee Arkkitehtitoimisto ALA ja rakennustöistä vastaa SRV Rakennus Oy.

TAL-tap-Tampere-talo-ja-Marriot

Tampereen Courtyard by Marriott -hotellista rakennetaan yhdyskäytävä Tampere-talon aulaan. Lisäksi
Yliopistokiinteistöt, Tampere-talo ja Tampereen kaupunki selvittävät mahdollisuutta rakentaa tunneliyhteys hotellista
Tampereen yliopiston kampukselle. Havainnekuva Arkkitehtitoimisto ALA/Tampere-talo

Etusivun kuva: Tampere-talon toimijat toivottivat uuden hotellin tervetulleeksi. Kuva Tampere-talo