Leonidas investoi virtuaalitodellisuusratkaisujen kehittämiseen

Tampereella ja Helsingissä toimiva ohjelmistotalo Leonidas Oy ottaa harppauksen uuden digitaalisen tuottavuus- ja elämysteknologian hyödyntämisessä ja investoi miljoona euroa virtuaalitodellisuusratkaisujen kehittämiseen


Se myös palkkaa projektin aikana 20 uutta työntekijää. TEKES on mukana tukemassa projektia.

– Uskomme, että virtuaali- ja lisätty todellisuus tuovat mukanaan muutoksen, joka vaikuttaa radikaalisti tapaamme käyttää ja sisäistää tietoa, arvioi Leonidas Oy:n toimitusjohtaja Kari Peltola.

Liikenneturvaa lapsille

Leonidaksen ensimmäinen VR-tuotejulkaisu on Liikenneturvan Fillarilla-sovellus, joka tuo virtuaalitodellisuuden mukaan opetukseen. Kyseessä on virtuaalisovellus, jonka tavoitteena on kehittää alakoululaisten ennakointitaitoja ja havaintojen tekemistä.

– Yhdessä yhteistyökumppaniemme kanssa toteutettu ja VR-teknologiaamme pohjautuva koulutusratkaisu on ensimmäisiä maailmassa.

Liikenneturvan videoon voi tutustua osoitteessa https://www.youtube.com/watch?v=kfOJSeXwg3Q


Tampere on VR-osaamisen keskus

Tampereelle on hyvää vauhtia kehittymässä VR- ja AR-osaamisen huippukeskittymä. VTT on tutkinut aluetta jo vuosikausia ja konepajateollisuus on hyödyntänyt erilaisia VR-ratkaisuja jo pitkään. OptoFidelity tarjoaa VR-testaukseen maailman huippua edustavia ratkaisuja ja Nokia OZO on kategoriansa ylivoimainen ykkönen. Myös VR Finlandin yhdistystoiminta on Tampereella erittäin aktiivista.

– Suomessa ja Tampereella on kansainvälisessäkin vertailussa erittäin kovaa VR- ja AR-osaamista. Nyt suomalaisten yritysten on herättävä ja otettava oma paikkansa ekosysteemissä, sanoo myös VR Finland ry:n puheenjohtajana vaikuttava Peltola.