Kalmar: kolme miljoonaa satama-automaation testaus- ja kehitysalustaan

Cargoteciin kuuluva Kalmar investoi kolme miljoonaa euroa uuteen satama-automaation testaus- ja kehitysalustaan Tampereen teknologia- ja osaamiskeskuksessaan.

 

Alustaa käytetään ensisijaisesti asiakasprojektien ja uusien tuoteversioiden testaukseen. Investointiin sisältyvät kaikki automatisoituun konttikenttätoimintoon tarvittavat moduulit, kuten täydellinen automaatiojärjestelmä ja uusi automaattinen konttinosturi (ASC), sekä tutkimus ja tuotekehitys.
Teknologia- ja osaamiskeskuksessa Kalmarilla on alan suurin automaatiojärjestelmien testikenttä ja maailmanluokan tilat ja laboratoriot prototyyppien valmistusta, simulointia, testausta, seurantaa ja optimointia varten. Automaattikalustoa voidaan testata käytössä olevilla laitteilla Tampereella sekä etäyhteyden kautta ympäri vuorokauden kaikkina viikonpäivinä myös silloin, kun asiakas on maapallon toisella puolella.
– Aiemmin testaukseen ja optimointiin käytettiin asiakaskohteessa paljon aikaa kaluston toimituksen jälkeen. Automaatioprojektissa tällä voi olla merkittävä vaikutus käyttöönottoaikaan ja kustannuksiin. Lisäksi pystymme testaamaan uusien tuotteiden ominaisuuksia ennen niiden lanseerausta. Tämä lyhentää uusien tuotteiden markkinoille tuontiin tarvittavaa aikaa ja parantaa niiden luotettavuutta ja laatua entisestään, sanoo Kalmarin johtaja Olli Isotalo.

Kalmar-investoi-Ruskossa1


Kalmarin uuden automaatiotestausalustan odotetaan olevan täysin toiminnassa Tampereen teknologia- ja osaamiskeskuksessa vuoden 2016 alkupuolella. Kuva Kalmar