Hämeen Laaturemontti kasvaa katoilla

Pirkkalalainen Hämeen Laaturemontti Oy on kymmenen viime vuoden aikana kasvanut kolmesti ulos toimitiloistaan. Nykyisissä tiloissa lentokentän risteyksen tuntumassa on kasvunvaraakin.

− Kun tilaa uudelle on tarvittu, ei ole ollut epäselvää, järjestyykö uusi tontti. Pirkkalassa kunta on omilla resursseillaan täysillä tukemassa yrittäjiä, toimitusjohtaja Kimmo Riihimäki sanoo.
Mies ja pakettiauto -yhdistelmästä lähtenyt katto- ja julkisivuremontteihin erikoistunut yritys toimii nyt kahdeksalla paikkakunnalla, työntekijöitä sillä on runsas 200. Uusin yksikkö aloitti Seinäjoella helmikuussa, ja tänä vuonna Suomeen perustetaan vielä ainakin yksi uusi toimipiste.
Hämeen Laaturemontin tavoite on ottaa Suomen pelti- ja tiilikattoremonteista ainakin 60 prosentin markkinaosuus. Pirkanmaalla luku on jo ylikin.
Ensi vuonna lähdetään myös katsomaan, missä kunnossa ovat ruotsalaisten katot.
− Siellä kattopaketit myydään rautakaupoista ja asiakas hankkii sitten pakettiautoyrittäjän tekemään työt. Yhtään meidän tapaan toimivaa yritystä ei ole markkinoilla.
Pääoma kasvu- ja kansainvälistymishankkeisiin saatiin, kun pääomasijoittaja Sentica Partners tuli yhtiön pääomistajaksi viime vuonna.

Tehdään itse, omalla kalustolla

− Kasvun takana on hyvä konsepti, jota on helppo monistaa. Toimintamalli on vankan kokemuksen ja oman kantapään kautta kehitetty ja testattu, Riihimäki sanoo.
Konseptiin kuuluu, että yritys tekee kaikki remontteihin liittyvät työt itse, omalla työvoimalla, omalla kalustolla. Nosturiautoja on runsas 30, isoja pakettiautoja ja pienkuorma-autoja molempia toista sataa. Peltikattoprofiilit koko maahan työstetään omassa tehtaassa Pirkkalassa. Työmaiden purkupuutavara hyödynnetään energiaksi omassa lämpölaitoksessa.
− Alihankintaketjuja ei ole mahdollista ohjata niin tehokkaasti kuin toimintatapamme ja laatumme edellyttää, ja omalla kalustolla säästämme logistiikkakuluissa.

Teksti ja kuva Aila Välikoski

Toimitusjohtaja-Kimmo-Riihimäki-Hämeen-Laaturemontti

Toimitusjohtaja Kimmo Riihimäki viihtyy itsekin katolla. − Kevään aikana asun Seinäjoella ja teen töitä uusimmassa yksikössämme. Keitän miehille aamulla puurot ja sitten lähdetään töihin. Tämän jälkeen todella tunnen uudet työntekijät.