AlihankintaHeat kipinöi

Ideoita lenteli ja ajatus kipinöi, kun AlihankintaHeatissa ja HeatCampilla pääosin IT-teknologiaa edustaneet startupit pohtivat ratkaisuja kolmen teollisuusyrityksen antamiin haasteisiin.


Asiat otettiin hyvin haltuun muutaman päivän campilla, ja startup-mylly tuotti teollisuudella vähintäänkin jatkomietinnän aiheita. Lämpimiä suhteita ja yhteyksiä syntyi niin pienten ja isojen yritysten välille kuin myös pienten yritysten kesken.

Ensimmäisen AlihankintaHeatin järjestivät Tampereen Messut Oy:n tapahtumayksikkö Finland Events ja Rapid Action Group Oy. Tapahtuma sai nyt hyvän vastaanoton, ja sitä kehitetään ensi vuoden Alihankintaa varten yhteistyössä startupien, teollisuusyritysten ja tapahtumasta kiinnostuneiden yhteistyökumppaneiden kanssa.

Tampereen Tiivisteteollisuus Vuoden Alihankkija

Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY jakoi Alihankintamessuilla Vuoden Päähankkija 2016 -tunnustuksen lahtelaiselle Isku-Yhtymälle. Vuoden Alihankkija -tunnustuksen sai Tampereen Tiivisteteollisuus.

Tasotiivisteiden ja sovitelevyjen valmistukseen erikoistunut Tampereen Tiivisteteollisuus Oy on palkitsijoiden mukaan pystynyt määrätietoisella kehityksellä ja investoinneilla kasvamaan ja tekemään positiivista tulosta haasteellisinakin aikoina. Yritys on myös ennakkoluulottomasti lähtenyt vientiin, ja viennin osuus liikevaihdosta onkin jo lähes 50 prosenttia.

Tampereella syyskuun lopulla järjestetyillä Alihankinta-messuilla vieraili ennätykselliset 18 422 teollisuuden ammattilaista. Ensi vuonna Alihankinta järjestetään 26.–28.syyskuuta. Jungner piirros 500
 
Pois prosessiuskovaisuudesta! AlihankintaHeatissa puhunut Kreabin toimitusjohtaja Mikael Jungner kannusti luopumaan prosessiajattelusta, sillä se ei taivu digitaaliseen maailmaan, jossa pitää nopeasti kehittää ja tehdä. – Sata vuotta sitten työ pilkottiin prosesseiksi, koska tiedon liikuttelu ihmisten välillä oli kallista. Nyt kustannukset ovat nolla, ja tiedon liikuttelu, muokkaaminen ja käsittely muuttavat maailmaa ja tapoja tehdä asioita. Työ rakentuu ongelman ympärille, ja se tuottaa intohimoa, työssäoppimista ja ratkaisuja. Jungnerin ajatukset konkretisoi graafinen fasilitaattori Raquel Benmergui.

Etusivulla: Startup-yritykset kokosivat voimansa ratkoessaan Toyota Material Handling Finlandin, ABB:n ja Normetin antamia haasteita AlihankintaHeatissa.