Vuoden kasvuyrityksissä ohjelmistokehittäjiä, sähkömoottorisuunnittelijoita, varhaiskasvattajia ja muovituotteiden valmistajia

Kasvajat-kiertueella on jälleen tänä keväänä palkittu menestyneitä kasvuyrityksiä. Positiiviset tuulet taloussuhdanteesta näkyvät ja kuuluvat myös kiertueella, sillä jo palkitut yritykset edustavat eri toimialoja monipuolisesti.

Kasvajat-kiertue starttasi 2017 huhtikuun lopulla Oulusta, jossa Pohjois-Suomen vuoden kasvuyrityksenä palkittiin oululainen päiväkotiketju Touhula Varhaiskasvatus. Ketjuun kuuluu tällä hetkellä 133 päiväkotia ja viimeiset kolme vuotta yritys on kasvanut 108,8 prosentin vuosivauhdilla. Touhula Varhaiskasvatus on alallaan myös edelläkävijän roolissa, sillä yrityksen perustamisvuonna 2010 ei ollut muita vastaavia valtakunnallisesti toimivia varhaiskasvatuksen yksityisiä ketjuja.

Jyväskylän tilaisuudessa 3.5. Keski- ja Itä-Suomen alueen vuoden kasvajana palkittiin Visedo Oy. Yrityksen visiona on poistaa saasteet sähköistämällä. Älykkäitä sähkömoottoreita valmistava Visedo on tuplannut liikevaihtonsa lähes vuosittain ja tulevien hiilidioksidipäästöjä koskevien lakisäädäntöjen kiristyksien myötä yrityksen tulevaisuus näyttää valoisalta.

Kauppalehden Kasvajat -kiertueen kolmas etappi oli menestystarinoiden juhlaa Tampereen Rosendahlissa 10.5.

Kiertueen kolmannella etapilla Tampereella, illan huipennuksena palkittiin Pirkanmaan, Pohjanmaan sekä Etelä- ja Keski-Pohjanmaan kasvajana Chris Thürin ja Mikko Kaipaisen perustama Yousician, eli maailman suurin musiikkikoulu. Yritys opettaa asiakkailleen kitaran, pianon, ukuleleen ja basson soittoa mobiilisovelluksen avulla ja palvelulla on jo miljoonia käyttäjiä. Huiman suosion saavuttanut Yousician on kehittänyt tuotettaan aktiivisesti ja tulevaisuuden visioissa on musiikkikouluja, bändejä ja tapaamisia.

Kasvajat-kiertueella on perinteisesti kuultu myös terveisiä alueen kasvajilta. Tampereen tilaisuudessa nähtiin kaksi puheenvuoroa yrityksiltä, jotka ovat menestyksekkäästi onnistuneet kansainvälisen kasvun luomisessa. HappyOrNotin toinen perustaja Ville Levaniemi kertoi heidät menestykseen luotsanneet avaintekijät. Hänen listalleen nousivat muun muassa kovan työn ja osaavien tekijöiden lisäksi myös unelmien ja positiivisen ajattelun merkitys.

Illan toisessa yrityspuheenvuorossa Lune Groupin Heli Kurjanen kertoi Lunette-kuukupin tarinan tarpeesta syntyneestä ideasta kansainväliseksi menestykseksi. Kurjanen valotti esityksessään myös byrokraattisia haasteita joita he olivat kohdanneet vientiä aloittaessaan. Alun vaikeuksista huolimatta Lune Groupin menestys onkin kiistaton ja tänä päivänä yrityksen tuote on saatavilla yli 40:ssä eri maassa.

Yousician anssi (kopio)
Pirkanmaan, Pohjanmaan sekä Etelä- ja Keski-Pohjanmaan vuoden kasvuyrityksenä palkittiin Tampereelta lähtöisin oleva Yousician. Palkinnon otti vastaan yrityksen CTO, Anssi Klapuri (kuvassa).

Turun tilaisuudessa 17.5. palkittiin Varsinais-Suomen, Ahvenanmaan ja Satakunnan alueen parhaana kasvuyrityksenä muovituotantoon erikoistunut VS-Automaatio. Vuonna 2007 perustettu yritys on viime vuosina tuplannut liikevaihtoaan.

Kasvajat-kiertueen viimeinen tilaisuus järjestetään Helsingissä 23.5. Helsingin tilaisuudessa palkitaan alueen kasvuyrityksen lisäksi myös Hallituspartnereiden myöntämä Kultainen nuija –palkinto ansiokkaasta hallitustyöskentelystä.