Team Tampere -yritykset leireilivät Pietarissa

Viime kesäkuussa Pietarissa järjestetty KasvuCamp saa hyvää palautetta leirille osallistuneilta yrityksiltä. Kuusi tamperelaisyritystä työsti Pietarissa kolmen päivän ajan omia suunnitelmiaan paikallisille markkinoille asettumiseksi ja tapasi venäläisiä liike-elämän ja suomalaisyritysten edustajia.

KasvuCampit eli ”työleirit” ovat olleet pirkanmaalaisten pk-yritysten kasvua ja kansainvälistymistä vauhdittavia työkaluja Team Tampere -projektissa jo vuoden 2013 alusta lähtien.
– Pietarin-leirin tavoitteena oli luoda realistinen kuva, ovatko osallistujat valmiita Pietarin markkinoille. Leirillä luotiin kontakteja ja kartoitettiin mahdollisuuksia myynnin aloittamiseksi, kertoo kehittämispäällikkö Henna-Riika Ruotsalainen Tampereen kauppakamarista.
Yksi mukana olleista yrityksistä oli fitness-asuja ja bikinejä mittatilaustyönä valmistava Biancaneve Oy.
– Kokemukset Pietarista nousevat selkeästi plussalle. Leiri vahvisti käsitystämme, että Venäjälle kannattaa pyrkiä sikäläisen yhteistyökumppanin kanssa, toimitusjohtaja Elina Loueranta kertoo.
Yritys on jo tehnyt päänavauksen Venäjän-viennissä. Sillä on Pietarissa venäläis-virolainen kontakti, joka on saanut Biancaneven tuotteita myyntiin kolmeen liikkeeseen.
– Venäjällä moni asia bisneksessä on toisin, joten aiomme jatkaa Pietarissa kumppanuuspohjalta. Leirin aikana saimme vahvistuksen myös sille, että olemme osuneet nappiin kumppanin valinnassa, Loueranta kertoo tyytyväisenä.
Biancanevessä on parhaillaan menossa liiketoimintaa konseptoiva ja kansainvälistävä hanke. Loueranta aikoo kehittää sen pohjalta paitsi Pietarin-kauppaansa, myös tutkia Viron ja Ruotsin markkinoita. Tallinnassa yrityksen tuotteita tulee myyntiin jo tänä syksynä.
Lue Biancaneven aikaisemmista Team Tampere -kokemuksista Tampereen kauppakamarilehdestä 4/2014.
 
Team-tampere-logo