Tärkeitä tavoitteita ja tiivistä yhteistyötä

Tampereen kauppakamarin hallituksen uudet jäsenet, Asianajotoimisto Klingendahl Oy:n toimitusjohtaja Kari Koskinen ja Tampereen Konepajat Oy:n toimitusjohtaja Juhani Lehti tuovat hallitustyöskentelyyn 20 vuoden kokemuksen yritysjuridiikasta ja 10 vuoden urat niin tieto- kuin konepajatekniikoistakin.


Tampereen kauppakamarilla on pitkä historia alueellisen elinkeinoelämän puolestapuhujana. Varsin tiivistä yhdessä tekemistä tarvitaan myös tulevaisuudessa etenkin elinkeinoelämän ja julkisen sektorin yhteistyön kehittämisessä.

– Odotan kehityksen jatkuvan. Monipuolisen elinkeinorakenteen säilyttäminen ja eri toimialojen vahvuuksien kehittäminen ovat keskeisiä kauppakamarin toiminnan osia myös jatkossa. Erityisesti toivon alueelle dynamiikkaa vastata muutoksessa olevan maailman kilpailutilanteiden aiheuttamiin haasteisiin.
Muutosnopeus näyttää vain kiihtyvän, jolloin ketteryys ja toiminnallinen joustavuus ovat avainasemassa menestyksen varmistamisessa, Juhani Lehti esittelee ajankohtaisia haasteita.

Alueen hukuttelevuudesta huolehdittava

Tampereen ja Pirkanmaan edelleen kehittäminen houkuttelevana yritysten sijaintipaikkana on äärettömän tärkeää.

– Kansainvälisten toimijoiden saamisessa kehä kolmosen ulkopuolelle on kova työ. Siihen liittyvät Tampere–Pirkkalan lentokenttä sekä kotimaisen ja kansainvälisen lentoliikenteen toimivuus. Onneksi koulutus kaikilla asteilla on jo meillä korkealaatuista, Kari Koskinen kommentoi kauppakamarin tavoitteita.

Parempi ennustettavuus kotipesän resurssien kanssa antaa enemmän liikkumatilaa vastata markkinoiden asettamiin haasteisiin maailmalla.

– Tärkeänä kauppakamarin työssä näen teollisuuden toimintaedellytysten kehittämisen alueellisesti tilanteessa, jossa vientiä harjoittavien yritysten markkinatilanteet maailmalla vaihtelevat nopeasti, Juhani Lehti arvioi oman toimialansa näkymiä.

Tampereen kauppakamarin toiminnan korkea taso on pyrittävä vähintäänkin säilyttämään.

– Iso haaste on laajentaa Tampereen kauppakamari koko Pirkanmaan kamariksi, jotta kaikki pirkanmaalaiset kokisivat sen omakseen, Koskinen muistuttaa toiminta-alueen laajuudesta.

Tampereen kauppakamarin hallitukseen valittiin syyskokouksessa neljä uutta jäsentä. Seuraavaksi esittelyvuorossa ovat Saarioinen Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Mäkelä ja Hanlog Oy:n Mikko Puttonen.

Teksti Noora Hietanen

Kari-Koskinen mv-netti

Asianajotoimisto Klingendahl Oy:n toimitusjohtaja Kari Koskinen.


Juhani-Lehti netti

Tampereen Konepajat Oy:n toimitusjohtaja Juhani Lehti.