Some ja osaavat työntekijät vauhdittavat Pirkanmaan vuoden Kasvajaa!

Kauppalehden Kasvajat-kiertue pysähtyi Tampereella 22.5. Illan huipennuksena palkittiin Pirkanmaan ja Pohjanmaan vuoden kasvuyritys Papu Design Oy, joka valmistaa eettisesti tuotettuja lastenvaatteita.

Papu Design Oy sai alkunsa vuonna 2012, kun yrityksen perustaja Anna Kurkela huomasi huutavan pulan vastuullisesti valmistetuista lastenvaatteista. Somen, osaavien ihmisten ja oikean ajoituksen ansiosta Papu Design Oy on kasvanut huikeaksi menestystarinaksi ja nykyään mallistoon kuuluu tuotteita myös aikuisille.

Kasvajat-kiertueella kuultiin myös useita innostavia puheenvuoroja ja verkostoiduttiin ahkerasti. Kiertue reissaa ympäri Suomea tänä vuonna iloisissa tunnelmissa, sillä Alma Talentin analyytikko Ari Rajalan mukaan talouden piristyminen on vauhdittanut yritysten kasvua voimakkaasti ja tuloskehitys on ollut vahvaa. Kasvuyritysten määrä on lisääntynyt ja melkein joka neljäs yritys on kasvanut yli 20% viime vuonna.

Kasvajat (40)


Tilaisuudessa kuultiin muun muassa myös Ilmarisen johtaja Pekka Puustisen (kuvassa ylhäällä) puheenvuoro työkykyjohtamisen merkityksestä. Hän muistutti kuulijoita siitä, kuinka hyvällä johtamisella, ennakoivalla työterveyshoidolla ja oikeiden yhteistyökumppanien valinnalla on mahdollista tukea työntekijöiden jaksamista. Edellä mainitut tekijät ovat myös keinoja erottua joukosta ja ennen kaikkea säästää kustannuksissa.

Osaavan ja sitoutuneen henkilöstön merkitys nähtiin kasvun edellytyksenä myös muissa esityksissä. Organisaatioanarkisti, asiantuntijapalveluyritys Rainmakerin operatiivinen johtaja Mika Aittamäki (kuvassa alhaalla) korosti yrityskulttuurin tärkeyttä työntekijöiden sitoutumisessa.

- Kulttuuri on liima, jolla osaavat työntekijät pidetään kasvuyrityksissä, Aittamäki summaa.

Aittamäen värikäs puheenvuoro käsitteli kasvuyrittäjän kohtaamia haasteita ja käännekohtia. Hän painotti puheessaan omien ideoiden, rohkeuden ja kulttuurin merkitystä yrityksen kasvulle.

Kasvajat (39)


- Kasvu on yrityksille elinehto. Sinä päivänä kun olemme tyytyväisiä siihen mitä meillä on, alamme suojella saavuttamaamme. Tämän jälkeen pelko ohjaa päätöksiä, emmekä itse ole enää puikoissa, Aittamäki sanoo.

Kiertueen aikaisemmilla pysähdyspaikoilla on palkittu seuraavat kasvuyritykset
- Keski-Suomen kasvaja: älysähkömittarivalmistaja Aidon
- Pohjois-Suomen kasvaja: peliyhtiö Critical Force

Kiertue jatkuu tänään Turussa ja päättyy Helsinkiin 30.5. Helsingin tilaisuudessa jaetaan myös Kultainen nuija -palkinto ansiokkaasta hallitustyöskentelystä.